Crypto Facilities MTF

European Blockchain Services Infrastructure (EBSI) publiceert technische vereisten voor nodes

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De Europese Unie heeft de minimale technische vereisten voor nodes op het European Blockchain Services Infrastructure (EBSI) onthuld. Dit volgens een artikel dat door CEF Digital gedeeld werd.

Wat is het Europees blockchain-servicenetwerk of EBSI?

Twee jaar geleden werd er er een samenwerkingsovereenkomst door 22 landen, waaronder het VK, Frankrijk, Duitsland, Noorwegen, Spanje, België en Nederland, ondertekend die gericht is op het voorkomen van “gefragmenteerde benaderingen” van blockchain-technologie. Daarnaast zouden de landen samenwerken om zich te concentreren op het delen van technische en regelgevende expertise tussen de lidstaten, en het creëren van manieren om blockchain-toepassingen in de hele digitale markt in de EU te promoten.

Om dit te realiseren werd er een nieuwe groep opgericht, genaamd het European Blockchain Partnership. Tevens zijn de landen overeengekomen dat zij zouden samenwerken aan het opzetten van een European Blockchain Services Infrastructure (EBSI).

De partnership zou de leden niet alleen in staat stellen om samen te werken, maar beoogde ook de interoperabiliteit en implementatie van blockchain-diensten te vergemakkelijken.

Mariya Gabriel, commissaris voor digitale economie en samenleving, zei toen het volgende:

“Blockchain is een geweldige kans voor Europa en de lidstaten om hun informatiesystemen te heroverwegen, het vertrouwen van gebruikers en de bescherming van persoonsgegevens te bevorderen, nieuwe zakelijke kansen te helpen creëren en nieuwe leiderschapsgebieden tot stand te brengen, waarvan burgers, openbare diensten en bedrijven profiteren.”

Node specificaties EBSI-versie 1.0

Nu is er echter weer wat nieuws te melden omtrent EBSI. De specificaties voor nodes in EBSI-versie 1.0 zijn namelijk vrijgegeven. De aankondiging van CEF Digital luidde als volgt:

“De EBSI v1.0-infrastructuurspecificatie geeft de lidstaten de infrastructuurvereisten die nodig zijn om een ​​EBSI v1.0-node op te zetten. EBSI v1.0 is bedoeld als een op zichzelf staande infrastructuur die alle componenten levert binnen drie computerhosts; een masterhost en twee hosts voor blockchain-protocollen en gedistribueerde opslag.”

Zoals gezegd bevat elke EBSI-node 3 computer hosts:

  • Master / Applicaties host – bevat alle containers van de kernservices, API’s, Wallet, Off-chain Storage, Demo-webserver en Proxy.
  • Ethereum BESU Blockchain – bevat alle containers van het BESU-protocol en off-chain lokale opslag (niet gebruikt in V1.0).
  • Hyperlegedger Fabric Blockchain – bevat alle containers van Fabric-protocol en off-chain lokale opslag (niet gebruikt in V1.0).

Lidstaten kunnen hun nodes fysiek of virtueel oprichten, zolang de samengestelde hosts de internetverbinding behouden en voldoen aan de netwerk-, beveiligings- en hardwarespecificaties van CEF Digital.

ESBI’s beperkte v1.0-release – het zal niet echt de twee protocolspecifieke hosts van nodes gebruiken – “is bedoeld als een eerste iteratie” van de codebase van het blockchain-netwerk, voorafgaand aan de lanceerbare versie 2.0.

De aankonding zei hier het volgende over:

“Deze release is bedoeld als een eerste iteratie van de infrastructuurcodebase gericht op een besloten gebruikersgroepevaluatie en als basis voor de productie-oplossing die volledig zal worden geïmplementeerd in EBSI v2.0. omgeving en specificaties zijn eenvoudig genoeg om te worden uitgevoerd vanaf een redelijke lokale server of virtuele privéserver, wat betekent dat elke lidstaat die zich wil aanmelden voor de test, kan deelnemen aan het programma.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN