Bitcoin geldautomaten

Schaakgrootmeester zegt dat de adoptie van Bitcoin en cryptocurrencies onvermijdelijk is

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De Russische schaakgrootmeester Garry Kasparov denkt dat de wijdverbreide adoptie van Bitcoin (BTC), samen met andere cryptocurrencies, onvermijdelijk is, aangezien mensen de controle over hun privacy terug willen nemen. Dit gaf Kasparov aan in een interview met Forbes.

In het interview besprak de voormalige wereldkampioen schaken – die tevens bekend is van het schaakduel tegen de Deep Blue supercomputer van IBM – de impact die centrale banken, met hun onbeperkte macht om geld bij te drukken, kunnen hebben op het rijkdom en spaargeld van burgers.

Kasparov gaf het volgende aan:

“De staat heeft de macht om geld uit te geven, maar nogmaals, als het uit de hand loopt (zoals nu het geval is), zoeken mensen naar alternatieve middelen om hun rijkdom te beschermen en hun fortuin te redden tegen inflatie of ongecontroleerde staatsinmenging in hun financiële aangelegenheden.”

Hij gaf dus aan dat mensen zich er nu meer van bewust zijn dat veel vitale aspecten van hun leven worden gescreend en eigendom zijn van externe partijen, dus verwelkomen ze de opkomst van blockchain en digitale activa.

Kasparov, die nu voorzitter is van de Human Rights Foundation, een non-profitorganisatie die voorstander is van Bitcoin en andere digitale technologieën, denkt dat cryptocurrency en blockchain mensen de mogelijkheid bieden om privacyschendingen en schendingen van de mensenrechten te bestrijden.

Hij ging verder met:

“Daarom denk ik dat de gestage stijging van de populariteit van Bitcoin en andere cryptocurrencies, en blockchain-technologie als concept, onvermijdelijk is omdat het een reactie is op de machtsverschuiving van individuen naar staten of andere instellingen, die zonder onze toestemming onze privacy kunnen controleren.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN