Visa

VISA gaat activiteiten omtrent digitale valuta’s uitbreiden

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

We hebben allemaal de geruchten meegekregen dat PayPal de crypto-markt gaat betreden. Zo plaatsten wij eerder deze week nog het nieuws dat het, naar verluidt, samen gaat werken met Paxos voor de levering van cryptocurrencies voor de nieuwe service.

Daarnaast is eerder deze week bekend geworden dat betalingsverwerkingsgigant Mastercard het crypto-betalingsbedrijf WireX toestemming heeft gegeven om het eerste bedrijf te worden dat native crypto-kaarten met het Mastercard label uit kan geven.

Naast deze grote nieuwsfeiten, is eerder deze week ook bekend geworden dan Amerikaanse banken bewaardiensten voor cryptocurrencies mogen gaan aanbieden. Nu is echter het nog een nieuwsfeit naar buiten gebracht, namelijk dat de betalingsverwerker VISA zijn activiteiten omtrent digitale valuta’s gaat uitbreiden.

De organisatie plaatste afgelopen woensdag een blogpost, genaamd “Advancing our approach to digital currency“, waarin het aangaf dat het zijn van plan is om haar activiteiten in de cryptocurrency-branche op te schroeven.

In het artikel gaf de betalingsgigant al aan dat het momenteel al samenwerkt met gereguleerde cryptocurrency-platformen. Het bedrijf gaf het volgende aan:

“Visa heeft nauw samengewerkt met gelicentieerde en gereguleerde digitale valuta-platformen, zoals Coinbase en Fold, om een ​​brug te slaan tussen digitale valuta’s en ons bestaande wereldwijde netwerk van 61 miljoen handelaren. Wereldwijd hebben meer dan 25 digitale valuta-portefeuilles hun diensten aan Visa gekoppeld, waardoor gebruikers op een gemakkelijke manier hun digitale valuta-saldo kunnen uitgeven met een Visa-debet of prepaid-kaarten – overal waar Visa wordt geaccepteerd.”

Het bedrijf sprak ook over de algehele crypto-markt en de groei van deze markt:

Tegenwoordig zijn door fiat gesteunde digitale valuta’s, ook wel ‘stablecoins’ genoemd, naar voren gekomen als een veelbelovende nieuwe betalingsinnovatie, waarbij de voordelen van digitale valuta’s worden gecombineerd met de stabiliteit van bestaande valuta’s zoals de Amerikaanse dollar. Het is een concept dat steeds meer grip krijgt bij fintechs, en omvat nu ook financiële instellingen en centrale banken. Consumenten en bedrijven gebruiken ook digitale valuta’s en de oplage groeit snel en bereikte in mei meer dan $10 miljard.”

Het bericht ging verder met vermelden dat de organisatie al een lange tijd bezig is met het ontwikkelen van de strategie omtrent digitale valuta’s, en dat het momenteel bezig is met onderzoek gericht op nieuwe mechanismen om de schaalbaarheid te verbeteren en offline transacties in digitale valuta mogelijk te maken.

Het bedrijf gaf aan dat het zich op de volgende 3 zaken gaat concentreren:

“- Beveiliging, privacy, integriteit en vertrouwen: We zullen ons strikt richten op gegevensbescherming, privacy en eerlijkheid van de consument, en volledige naleving van alle toepasselijke wetten.

– Valuta- en netwerkonafhankelijkheid: We zijn van plan de digitale valuta’s en blockchain-netwerken te ondersteunen waar onze klanten en partners om vragen, in overeenstemming met onze bredere netwerk-of-network-strategie.

– Afstemming op de kerncapaciteiten van Visa: We hebben diepgaande expertise in het beveiligen van transactiegegevens, het werken met diverse belanghebbenden en het onderhouden van een altijd beschikbaar netwerk. We zullen projecten nastreven waarmee we deze expertise kunnen toepassen op nieuwe netwerken en technologieën waar on bestaande klanten en partners van kunnen profiteren.”

Zoals gezegd geeft het bedrijf aan dat het currency agnostisch is (d.w.z. staat open voor alle valuta’s). De bekende crypto-analist Mati Greenspan reageerde als volgt op dit nieuws:

De betalingsverwerker geeft in het bericht ook aan dat het samenwerkt met beleidsmakers en mondiale organisaties om de dialoog en het begrip van digitale valuta’s vorm te geven. Zo heeft de organisatie samengewerkt met het World Economic Forum en het bedrijf geeft aan dat het een reeks beleidsaanbevelingen heeft gedaan aan centrale banken voor het verkennen van het concept van Central Bank Digital Currency (CBDC).

Al met al, geeft dit maar eens aan hoe interessant de cryptocurrency-branche momenteel is voor betalingsbedrijven. Na het nieuws over PayPal en Mastercard, en na de goedkeuring van crypto-bewaardiensten bij Amerikaanse banken, lijkt het er op dat het hek van de dam is en de Bitcoin koers klaar is om de volgende stap te maken.

Wat denken jullie van dit nieuws? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN