Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers zou naar $25.000 moeten stijgen volgens Stock-to-Flow-model

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Een van de meest populaire Bitcoin-analisten en maker van het beroemde Stock-to-Flow-model, PlanB, heeft onlangs aangegeven dat, vanwege de huidige ontwikkelingen op de S&P 500, de Bitcoin koers $25.000 zou moeten halen.

Correlatie met S&P 500

Als een groot voorstander van het S2F-model dat hij voor BTC heeft gemaakt, plaatst hij dagelijkse prijs- en marktupdates op zijn profiel (gebaseerd op zijn wiskundig model). Vandaag plaatste hij dan ook een tweet waarin hij aangaf dat de Bitcoin koers, vanwege de “correlatie en co-integratie met de S&P 500 in de afgelopen tien jaar”, de $25.000 zou moeten halen.

Hij tweette het volgende:

Hij legde “een impliciete prijs” uit aan een andere Twitteraar en zei dat de vorige S&P 500 sluiting rond 3250, impliceert dat de Bitcoin koers de $25K zou moeten overwinnen. Hij zei ook dat Bitcoin een soort “leveraged S&P-positie” is en dat, volgens zijn grafiek, 2x op de S&P 500 gelijk staat aan 400x op BTC, omdat de cryptocurrency sneller stijgt dan de S&P 500.

Hij tweette:

Dit verschil in stijging legde hij ook uit in een andere tweet:

Waarom zijn Bitcoin-prijs en S&P 500 gecorreleerd?

Voor velen kan de opvallende correlatie tussen Bitcoin en de beursindex twijfelachtig of gewoon verwarrend zijn, maar de beroemde BTC-analist heeft getracht de twijfel te verhelderen.

Volgens een tweet die precies een maand geleden werd gedeeld, wees PlanB erop dat de Bitcoin koers positief profiteert van verschillende acties van de Amerikaanse Federal Reserve, waarvan de meest prominente “kwantitatieve versoepeling (QE)” is. Hij vervolgde met aangeven dat de acties van de Fed de koningsmunt “ondersteunen”.

Hij tweette het volgende:

Plan B gaf verder aan dat de correlatie zo duidelijk is dat toen de FED in november 2018 probeerde de QE te stoppen, zowel de S&P 500 als de Bitcoin koers in een vrije terecht kwamen, dus de centrale bank zal dit nooit meer herhalen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN