Bitcoin Nieuws

CryptoMichaël: Bitcoin koers maakt zich klaar om uit te breken?

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Wij van CryptoBenelux willen eerst CryptoMichaël bedanken voor deze analyse. Vergeet hem niet te volgen op Twitter om op de hoogte te blijven van al zijn laatste analyses.

LET OP: dit is géén financieel advies!

De Bitcoin koers lijkt nog steeds weinig te bewegen, maar er komt wat schot in de zaak. Waarom? Een cruciale steun op $9,000 is behouden en de markt lijkt weer omhoog te willen kijken. Waarom ook niet? Alle markten gaan omhoog, dus wat zou Bitcoin (BTC) tegen moeten houden van eenzelfde beweging? Ondertussen is het marktsentiment erg goed te noemen, aangezien alternatieve munten erg sterk bewegen. Laten we kijken wat de verwachtingen rond Bitcoin zijn.

Daggrafiek Bitcoin koers

Bitcoin koers daggrafiek
Bron: TradingView

De daggrafiek laat zien dat de Bitcoin koers zich nog steeds in een opgaande beweging bevindt sinds maart. Ieder vorig niveau wordt getest voor steun, waardoor er constante hogere bodems worden neergezet.

Wat is het cruciale niveau om te behouden voor steun? Dat is het $8,800-9,000 gebied. Zolang dat behouden blijft, blijft de ascending triangle structuur intact. Verliezen we dat niveau voor steun, dan is het aannemelijk dat het $7,500 niveau getest wordt (het enige niet geteste niveau).

Echter, aangezien we met de mega crash alles aan de onderkant getest hebben, lijkt het mij te verwachten dat we een uitbraak aan de bovenkant gaan krijgen en daar alle niveaus gaan testen. Het cruciale gebied om te doorbreken is derhalve het $10,100-10,300 gebied.

Totale marktkapitalisatie crypto

Totale marktkapitalisatie crypto
Bron: TradingView

De totale marktkapitalisatie laat een krachtiger beeld van de markt zien, dan Bitcoin alleen. Waarom? Ieder niveau wordt op de totale marktkapitalisatie wel bevestigd voor steun. Zo is het $7,500 niveau nog niet getest voor Bitcoin, maar is dit wel het geval bij de totale marktkapitalisatie.

De groene blokken geven steunniveaus aan. Iedere keer wordt hier een ‘support/resistance flip’ uitgevoerd. Dit betekent dat de marktkapitalisatie door deze weerstand breekt en hem vervolgens bevestigd als steun. Zolang dat het geval is, is de verwachting dat de marktkapitalisatie doorgaat met bewegen omhoog.

Een doorbraak van het niveau op $270-275 miljard is een open deur om richting $305 miljard te rennen.

Altcoin marktkapitalisatie crypto

Altcoin marktkapitalisatie
Bron: TradingView

Hoe kan het dat de totale marktkapitalisatie een mooier beeld geeft dan Bitcoin? Heel duidelijk, de alternatieve munten doen het beter dan Bitcoin.

De grafiek laat zien dat de alternatieve munten al een hogere high hebben neergezet, terwijl de Bitcoin koers nog zo’n $1,000 van deze top af zit. De totale marktkapitalisatie heeft deze ook nog niet gemaakt.

Wat is cruciaal voor de alternatieve munten? Het behouden van $88-92 miljard als steun. Zolang dat het geval is, dan is een vervolg naar $115 en $130 miljard de verwachting.

Hoofdscenario Bitcoin

Hoofdscenario Bitcoin koers
Bron: TradingView

Aangezien de Bitcoin koers nog veel weerstanden te testen heeft aan de bovenkant, lijkt het mij aannemelijk dat we in kleine sprongen omhoog gaan. Wat zijn de niveaus om te testen? Die zijn te vinden op $9,650, $9,900 en $10,100.

Het meest aannemelijke is een test van het vorige weerstandsniveau voor steun. In dat geval is er bevestiging dat kopers instappen en dat de koers verder omhoog kan kijken.

Dat geeft het scenario ook aan. Het is niet te verwachten dat de koers in één sprong naar de $10,100 gaat. Dat gaat door kleine testen en kleine bewegingen naar boven. Dit zou het goed moeten doen voor alternatieve munten, aangezien deze het beste varen bij een relatief rustige markt voor Bitcoin.

Wanneer is het mogelijk dat er wel meer volatiliteit komt op de markt? Dat is te verwachten wanneer het laatste niveau (rond $10,100) als steun wordt gezien. Aangezien er vrijwel geen niveaus vanaf dat punt meer aanwezig zijn, verwacht ik dat er op dat punt een versnelling gaat plaatsvinden. Mocht de koers daar komen, dan is het wellicht verstandig minder alternatieve munten te hebben in je portefeuille en te focussen op Bitcoin. Ik zou een sprong naar $12,000 als hoge verwachting opschrijven als we in het $10,100 gebied komen.

Tot volgende keer!

Vond je deze analyse nou ook zo top en wil je op de hoogte blijven van alle analyses die CryptoMichaël maakt? Volg hem dan op Twitter door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN