Crypto scammer veroordeeld voor $249 miljoen piramidespel

De rechtbank in Zuid-Korea heeft een 43-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar en zes maanden. De secretaris zou deelgenomen hebben aan een cryptomining piramidespeldie hen $249 miljoen zou hebben opgeleverd.

De rechter van de Incheon District Court meldde dat het onderzoek nog volop in gang is. De aangeklaagde werkte van 1 mei tot 23 september 2017 bij de scam. Er werden geen verdere details vrijgegeven over de omvang van zijn betrokkenheid, noch over de specifieke cryptocurrency die bij de fraude betrokken was.

Het bedrijf zou mensen bedrogen hebben door te beloven dat ze 60% van de winst uit mining activiteiten ontvangen na het aanmelden. Later werd ontdekt dat dergelijke activiteiten niet bestonden.

1xbit

Daarnaast werden verdachte activiteiten vastgesteld, zoals vergoedingen die betaald werden aan de top investeerders die op zijn beurt weer kleinere investeerders aantrokken. Dit zorgde voor alarmbellen rondom de lopende ponzi scam.

Volgens het rapport zijn de voorzitter en vice-voorzitter van het bedrijf erin geslaagd om naar het buitenland te vluchten. De secretaris is tot dusver de enige persoon die als gevolg van het onderzoek is veroordeeld.

De rechter zei:

“Het is een grootschalige oplichting tegen een onbepaald aantal mensen.”

Crypto scam van $147 miljoen

De persoon achter een Bitcoin scam genaamd Benjamin Reynolds is nog steeds onvindbaar volgens de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Reynolds was naar verluidt betrokken bij een Bitcoin scam in 2017 waar $147 miljoen aan BTC vermist werd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!