China CBDC

Chinese hooggerechtshof wil eigendomsrechten van cryptocurrencies verduidelijken

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Het Chinese hooggerechtshof is van mening dat de eigendomsrechten van cryptocurrencies moeten worden versterkt. Dit volgens een artikel dat vandaag op Cointelegraph verscheen.

Het artikel verwees naar een document dat vandaag gepubliceerd werd door het Chinese hooggerechtshof waarin het oproept voor betere bescherming van eigendomsrechten met betrekking tot onder andere “digitale valuta, netwerk virtuele eigendommen en gegevens”. Het doel van het document is om “de verbetering van een modern eigendomsrechtensysteem, met duidelijk eigendom”, te bevorderen.

Het document vermeldt ook de intentie om op te treden tegen “het gebruik van openbare macht om inbreuk te maken op eigendomsrechten, illegale inbeslagneming […] en de bevriezing van privé-eigendommen van ondernemingen”.

Bovendien pleit de verklaring van de rechtbank voor de bestraffing van alle vormen van inbreuk op eigendomsrechten, waaronder verduistering en verkoop van staatseigendom en openbaar vermogen. Het bevordert ook de verbetering van vermogensbeheer en -toezicht.

Cryptocurrencies en eigendomsrechten

Ook in 2018 oordeelde een Nederlandse rechtbank dat Bitcoin, in het kader van een faillissementszaak, een “overdraagbare waarde” was onder het bestaande eigendomsrecht.

In april van dit jaar verscheen er op onze website ook een bericht over de inmiddels geliquideerde beurs uit Nieuw-Zeeland, Cryptopia, waarin de rechter besloten had dat cryptocurrencies een eigendom zijn.

Andere rechtsgebieden beschouwen de baanbrekende cryptocurrency als een vorm van geld. Begin mei 2016 werd Japan één van de eerste landen die Bitcoin en digitale valuta officieel als geld erkende. In februari 2019 keurde de staat Wyoming tevens een wet goed die cryptocurrencies mogelijk erkend geld zouden maken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN