70% van de Amerikanen heeft van Bitcoin gehoord

De Federal Reserve heeft haar jaarlijkse ‘Survey of Consumer Choice’ onthuld. In dit onderzoek kwam naar voren dat veel mensen nog steeds de kennis niet hebben die ze nodig hebben om met Bitcoin (BTC) te kunnen werken. Dit volgens een artikel dat gisteren op Yahoo! Finance verscheen.

De enquête registreert gegevens voor 2019 en suggereert dat meer dan 70% van de deelnemers op zijn minst weet dat Bitcoin bestaat. Dit is een kleine stijging ten opzichte van 68% die vorig jaar werd geregistreerd, maar een stijging is positief dus laten we hier tevreden mee zijn.

Dit aantal geeft echter alleen aan of mensen de term “Bitcoin” hebben gehoord of niet en zegt niets over kennis bij mensen over het activum. Meer dan 87% van de mensen koos “enigszins” voor de vraag hoe vertrouwd ze waren met de valuta en hoe het werkte. Slechts 4,5% van de respondenten zei dat ze een matig of extreem idee hadden van wat Bitcoin is en hoe het functioneert.

Dit cijfer is de afgelopen jaren constant geweest, wat betekent dat ondanks de groeiende middelen en mainstream boosts, de kennis van mensen over de valuta niet verbetert is.

Het is echter nog ‘erger’ gesteld met andere bekende crypto-projecten, zoals Ethereum (ETH). Iets meer dan 8% van de deelnemers zei bijvoorbeeld dat ze van Ethereum hadden gehoord, terwijl slechts 7% zei dat ze van Litecoin gehoord hadden. Tot slot zei iets meer dan 2% dat ze wisten wat Ripple was.

Misschien wel het meest negatieve punt van de enquête is dat Bitcoin, en andere vormen van cryptocurrencies, hun primaire doel NOG niet hebben bereikt – om te worden gebruikt als een betaalmiddel voor goederen en diensten. De meeste mensen die aan de enquête deelnamen, zeiden dat ze geen crypto hielden om producten of diensten te kopen.

Dit laatste punt kan echter snel veranderen, althans als het nieuws over PayPal klopt en het bedrijf besluit om cryptocurrencies aan te gaan bieden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!