Paymium uitleg

Paymium exchange review

Paymium, gelanceerd in 2011, is ‘s werelds eerste Bitcoin-exchange platform. Het bedrijf heeft momenteel meer dan 220.000 klanten en wordt ondersteund door investeringsfondsen Newfund en Kima Ventures. In dit artikel gaan we echter wat dieper in op wat de beurs precies is en waarom je Paymium zeker moet overwegen!

Wat is Paymium?

De beurs is een online exchange waar gebruikers BTC kunnen verhandelen tegen EUR en vice versa. Het bevindt zich in Parijs en is beschikbaar in Europese landen en in veel landen buiten Europa.

Hieronder alle landen waar Paymium NIET beschikbaar is:

Afghanistan, Bahamas, Bosnië en Herzegovina, Botswana, Noord-Korea, Ethiopië, Guam, Iran, Irak, Libië, Pakistan, Panama, Samoa, Saoedi-Arabië, Sri Lanka, Soedan, Syrië, Trinidad en Tobago, Oeganda, Verenigde Staten, Amerikaanse Maagdeneilanden, Vanuatu en Jemen.

De beurs biedt ook een mobiele applicatie. Paymium is volledig gereguleerd in Europa en biedt ook offline opslag voor 98% van de gestorte BTC. Om veiligheidsredenen slaat het BTC niet op zijn servers op en bewaart het de privésleutels van hun klanten in bankkluizen in verschillende steden.

Paymium is verder erg transparant over het team achter Paymium. Hieronder even het bestuur in het kort:

  • Pierre Noizat is de oprichter en de CEO. Hij is sinds 1992 professioneel betrokken bij cryptografie.
  • Astrid Noizat is afgestudeerd aan Université Paris-Dauphine en ESSEC Business School. Ze heeft 10 jaar ervaring in digitale marketing: GM van digitale bureaus en lid van het uitvoerend comité van een internationale communicatiegroep.
  • Dominique Rodrigues is CTO en hij heeft twee patenten op het gebied van gedistribueerde cloud computing en beveiliging.
  • Laetitia Zito is de CFO en werkt al meer dan 10 jaar in financieel management.

Paymium introduceert negative fees

Paymium maakt het dus mogelijk om lagere kosten te hebben dan 0%, want bij Paymium krijg je betaald wanneer je handelt via een cashback rechtstreeks op je Paymium-account. Op het platform zullen market makers (handelaren die limitorders plaatsen) een terugbetaling van 0,1% ontvangen. Dit geldt voor elke uitgevoerde transactie!

Gedetailleerd voorbeeld van een verkooplimietorder van 1BTC. Deze transactie leverde het negative fee-beleid van Paymium de gebruiker 0,001 BTC op.

CEO, Pierre Noizat, zei het volgende over deze negative fees:

“Als handelsplatform is het onze prioriteit om, in volledige veiligheid, toegang te geven aan cryptocurrencies aan een groot aantal mensen in Europa, en dit vereist een goede liquiditeit. Paymium heeft, trouw aan zijn pioniersgeest, ervoor gekozen om het platform model op te schudden door negative fees te introduceren aan market makers die liquiditeit verschaffen! We zijn ervan overtuigd dat dit unieke initiatief zal bijdragen tot een verdere stimulering van uitwisselingen op ons Paymium-platform.”

Voor taker orders worden er overigens erg lage kosten in rekening gebracht, namelijk 0,5%. Daarnaast hoef je ook niet bang te zijn voor de limieten op stortingen en opnames, want deze zijn €100.000 per dag en €500.000 per maand. Daarnaast kunnen gebruikers BTC onbeperkt storten in BTC en uitbetalingen in BTC kunnen tot €500.000 per dag uitgevoerd worden.

Klanten kunnen ook via bankoverschrijving geld storten en opnemen via SEPA-betalingen. De stortingen zijn gratis, maar er wordt een vergoeding van €0,99 ingehouden voor opnames. Transacties voor het BTC-netwerk zijn gratis en Paymium betaalt de Bitcoin-netwerk-fees.

Meer informatie over het platform

Het is op het platfom momenteel alleen mogelijk om Bitcoin te verhandelen, echter heeft Paymium wel een andere optie voor onze altcoin-fans, namelijk blockchain.io.

Historisch gezien begon het platform met BTC/EUR omdat Paymium in Europa gevestigd is en zij merkten dat deze markt onvoldoende bediend werd. Het werd vanaf de eerste dag Paymium’s missie om crypto-adoptie in Europa te ontwikkelen. Het platform is begonnen met BTC, maar zij hebben bewezen, door het altcoin-platform blockchain.io te ontwikkelen, dat zij voorstander zijn van het aanbieden van andere paren.

Ben je benieuwd naar het platform en wil je jezelf aanmelden? Klik dan hier!

Nieuwe-gebruikers moeten een KYC-proces doorlopen. Hiervoor dien je je ID en een bewijs van woonadres te overleggen. Klantverificaties gaan vrij snel en je kan binnen een paar uur al beginnen met handelen.

Disclaimer: Dit is een betaalde review. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN