yobit-front

YoBit Exchange review 2020

Al sinds 2014 is YoBit een gekende naam in de cryptowereld. Vanaf het begin van de eerste altcoin explosie maakten ze naam door het verbazingwekkend grote aanbod in trading pairs. Ben jij dus op zoek naar “the next big thing” in de altcoinwereld maar vind je jouw nog onbekende gem op geen enkele exchange terug? Dan is de kans groot dat je bij YoBit.net doel treft.

YoBit is volgens de overlevering opgestart door een groep Europese developers en crypto-enthousiastelingen. Ondertussen staan ze geregistreerd in Panama, net als het gros van de cryptobeurzen. Veel is er niet geweten over het verleden of door wie YoBit precies is opgericht. De initiatiefnemers hechten klaarblijkelijk veel belang aan hun eigen privacy en dat zien we ook terug in andere facetten van de exchange waar we verder in het artikel op terug komen.

Betrouwbaarheid

Een opvallend gegeven is dat YoBit nog nooit doelwit geweest van hackers. Dat op zich is, gezien het track record, al een geweldige prestatie en zegt volgens ons al wel wat over de betrouwbaarheid van dit platform. Op een gegeven moment in dat verleden was YoBit één van de exchanges met één van de grootste tradingvolumes. Helaas is dat iets van het verleden dat natuurlijk vooral te maken heeft met het ontbreken van de enorme gold rush op altcoins die we kenden eind 2017, begin 2018.

In het verleden is YoBit wel eens ter sprake gekomen omwille van problemen die sommige gebruikers kenden wanneer ze bijvoorbeeld withdrawals wilden doen uit hun accounts en de manier waarop ze dan wel of niet adequaat geholpen werden. Dat nieuws is echter al van 2017 geleden en heeft misschien wel te maken het grote aantal nieuwe, onervaren gebruikers te maken. Bij TrustPilot.com, toch een erg welbekende reviewsite krijgen ze een 4.3/5 score met een dertigtal reviews die ofwel erg lovend ofwel erg negatief zijn. We kunnen dan misschien ook wel concluderen dat er, zoals bij zovele zaken op het internet, believers en haters zijn. Ook bij concullega’s CryptoPotato en Blockonomi hebben ze YoBit gewikt en gewogen en bij beide reviewsites waren de scores meer dan behoorlijk. Maar we wilden jullie deze kleine kanttekening toch even meegeven. In het wilde westen die de cryptowereld kan zijn, moet je altijd een beetje op je hoede zijn en vooral goed weten wat je doet. Do Your Own Research weet je wel!? Bij CryptoBenelux hebben we alleszins nog geen problemen ervaren met deze exchange.

Snelle en eenvoudige registratie

Een nieuwe exchange uitproberen dat begint altijd bij de registratie. Dat hebben ze bij YoBit.net goed begrepen. Username kiezen, emailadres invullen, paswoord kiezen, dat klinkt allemaal best standaard. Doorklikken op de bevestigingsmail in je inbox en de registratie is in een minuutje geklaard. Geen gedoe dus met identiteitsbewijzen of creditcard gegevens, maar daar komen we hieronder nog even op terug.

In het eerste bericht na de registratie wordt er je onmiddellijk aanbevolen de two-factor authorization te activeren die je account beter beveiligd. 2FA met je smartphone is niet meer weg te denken voor iedereen die iets met crypto te maken heeft. Gewoon doen dus!

Enorme marktaanbod

Op het moment van schrijven was het op YoBit mogelijk om op bijna 8600 tradingpairs te handelen. Als dat voor jou dus hoog op je verlanglijst staat in de zoektocht naar de juiste exchange, dan moet je wat ons betreft niet veel verder zoeken. Vooral de DASH, ETH en ZCASH met BTC zijn populaire pairs met een aanzienlijk volume bij YoBit.

Anonimiteit en privacy

Zoals al eerder vermeld, lijkt het wel zo dat anonimiteit en privacy bij YoBit erg belangrijk zijn. Heb je het dus ook wel een beetje gehad met alle informatie die je verplicht bent te geven (KYC of Know Your Customer) bij andere, vaak grote exchanges? Bij YoBit is dat allemaal niet nodig. Ook niet als je fondsen wil verplaatsen weg van exchange. Als je dus je anonimiteit en privacy hoog in het vaandel draagt, dan is YoBit de goeie keuze voor jou.

Fiat ondersteuning

Bij YoBit heb je voor elke crypto en ondersteunde fiat munt een wallet waar je fondsen in kan storten of vanuit kan afhalen. Wil je fiat geld naar je account sluizen dan kan dat door middel van derde partijen zoals Payeer of Perfect Money. Helaas moet je om zo ver te geraken bij die derde partijen een account aanmaken waar ze wel meer informatie vragen. Ook zal je bij een storting via Visa een fee moeten betalen. Als je je privacy en anonimiteit tot het uiterste wil bewaken, doe dan een deposit in BTC of een andere crypto. Er zijn er alleszins meer dan voldoende om uit te kiezen!

Interface en werking

YoBit ziet er redelijk sober uit. Geen overdreven flashy of flikkerende delen op het trade overzicht. Een zicht op de chart van je geselecteerde coin, een buy/sell onderdeel, overzicht van je wallets, en een historiek van de meest recente trades in het relevante tradingpair. De chatbox aan de rechterzijde was iets waar wij niet helemaal wild van waren. In vijf verschillende talen beschikbaar zie je dus in real-time gehele gesprekken heen en weer gaan tussen mensen die tussendoor het traden blijkbaar heel veel te vertellen hebben. Niet voor ons weggelegd eerlijk gezegd en we vonden ook nergens hoe we die chatbox (of andere onderdelen van de interface) konden sluiten. De hele YoBit interface is ook hoofdzakelijk wit en dus heel licht. Dat stoort niet tijdens de uren dat het licht is, maar wil je in het donker verder ploeteren, dan zien wij toch wel graag een nachtmodus.

Fees en commissies

Bij YoBit geldt er één hoofdregel rond fees wanneer je handelt. Je zal bij het traden nooit meer dan 0,2% fee betalen en vaak zal dat minder zijn, afhankelijk van welk pair dat je verhandelt. Deposits zijn afhankelijk van wat er gestort wordt en via welke weg. Withdrawal is door de band genomen 0.0005 BTC of wanneer het over fiat gaat is het ook weer afhankelijk van via welke weg de withdrawal zal gebeuren. Best scherpe fees dus.

Freecoins en InvestBox

YoBit biedt de mogelijkheid aan nieuwe cryptoprojecten om gratis en heel gemakkelijk hun coin toe te voegen aan het platform. Om extra in de kijker gezet te worden bieden sommige projecten een deel van coins aan als Freecoins die verdiend kunnen worden door YoBit gebruikers wanneer ze bijvoorbeeld een link delen op hun sociale media accounts. De meeste van die FreeCoins zijn (nog) niet veel waard, maar voor wie er tijd heeft en met wat geklik wat gratis coins wil verkrijgen, is dit misschien wel iets.

InvestBox is dan weer een manier om bepaalde coins te investeren. Je krijgt dan een rente die schommelt tussen 0.2% en 10%, vaak afhankelijk van het aantal coins je dient te investeren of de waarde van de coin in het bijzonder. Zo schommelde de native YoBit token dit jaar tussen een all-time low rond de 400$ en een all-time high van ruim 2300$. Investeer je dus jouw YoBit token dan krijg je een dagelijkse rente van 0.2%.

Conclusie

YoBit is een exchange van de eerste lichting die nog nooit gehacked geweest is. Alhoewel er wel eens wat problemen geweest zijn, is de exchange nog steeds werkzaam en zijn gebruikers (waaronder wijzelf) tevreden. Er is een mogelijkheid te traden tussen een enorme hoeveelheid tradingpairs voor fees die best scherp zijn. De interface is aardig werkbaar en er zijn géén KYC voorwaarden die je bij alle grote exchanges wel zal hebben. YoBit is dus een uitstekende keuze voor de trader die zijn tenen wel eens in het grote altcoin-bad wil dippen en dat wil doen zonder teveel pottenkijkers. Daarnaast kan er wat passief inkomen gegenereerd worden dankzij de Investbox en de FreeCoins die startende projecten uitdelen. Wat ons betreft zeker het uitproberen waard dus.

Disclaimer: Dit is een betaalde review. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in de review.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN