Kan Bitcoin profiteren van de inflatieangst?

Uit recente gegevens van EPFR, een bureau dat kapitaalstromen van institutionele beleggingsportefeuilles volgt, is duidelijk geworden dat beleggers, gedurende de vier weken tot 8 juli, meer dan $5 miljard hebben geïnjecteerd in fondsen die in Treasury Inflation-Protected Securities hebben geïnvesteerd. Ook bekend als tips, die portefeuilles moeten beschermen tegen inflatie.

De rendementen op 30-jarige tips liggen nu 0,26 procent onder nul, volgens gegevens van Tradeweb. Tussen vijf en tien jaar zijn de rendementen ook gedaald tot het niveau van 2012 en 2013. Een dalend rendement betekent dat er een hogere vraag is naar tips.

Het is daarom voor het eerst, sinds het begin van de COVID-pandemie, dat beleggers hun angst voor stijgende consumentenprijzen hebben laten zien.

Paul Tudor Jones heeft $100 miljoen aan BTC

Mensen in de Bitcoin- en goudindustrie waren vooral luidruchtig over het probleem. Ze merken op dat het besluit van de Federal Reserve om $2,6 biljoen te injecteren de komende jaren tot enorme inflatie zou leiden.

Paul Tudor Jones, een miljardair hedgefondsmanager, erkende hetzelfde in zijn beleggersnota van mei 2020. De veteraan merkte ook op dat jonge activa, zoals Bitcoin (BTC), mensen kunnen beschermen tegen de nasleep van een devaluerende fiat-valuta. Hij gaf tevens aan, in een interview met CNBC Squawk Box, dat hij ruim $100 miljoen in Bitcoin heeft geïnvesteerd, wat neerkomt op iets meer dan 1% van zijn totale vermogen.

Steven Blitz voorspelt inflatiepiek

Steven Blitz, de hoofdeconoom bij TS Lombard, ziet ook een inflatiepiek wanneer de Amerikaanse economie herstelt van deze crisis. Het stimuleringsprogramma van de Federal Reserve en een ongekende stijging van de overheidsuitgaven kunnen de prijzen van tips opdrijven.

Hij gaf het volgende aan:

“Ik verwacht de komende 12-18 maanden geen inflatie. Daarna voorspel ik dat de economie een hogere inflatiebias heeft.”

Hij merkte ook op dat stijgende consumentenprijzen ook de waarde van staatsobligaties zouden aantasten, omdat ze nu al een lager rendement opleveren.

Beleggers die op zoek zijn naar een beter rendement, kunnen daarom doorgaan met het zoeken naar winsten uit risicomarkten en kunnen op de lange termijn profiteren van zowel Bitcoin als aandelen.

Korte Bitcoin koers update

Het is echter ook van belang om te weten of er op de korte termijn nog winst te behalen valt op Bitcoin. Daarom hebben we CryptoCoinTalk gevraagd om hun mening over de Bitcoin koers. CryptoCoinTalk gaf het volgende aan:

“BTC zit hier op support alleen ziet het er niet veelbelovend uit. Wij gaan pas kijken naar een long wanneer we meer confirmatie hebben, en hetzelfde geld voor een shortpositie.”

Ze vervolgde het:

“Op dit moment zien wij het volgende scenario. Retesten van $9.270, om vervolgens een verdere move down te maken en support te breken. Het is namelijk ook zo dat we nu erg veel druk aan het opbouwen zijn. Dit kunnen we zien aan de compressie van de prijs actie maar ook aan de liquiditeit. Al met al, er zit een move aan te komen. En deze zal agressief zijn.”

Bitcoin koers analyse
Bron: TradingView

Vergeet de mannen niet even te volgen op Telegram!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!