Bitcoin koers kan binnenkort veel volatiliteit gaan zien, aldus analist

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin (BTC) tegen de huidige prijs van $9.200, wat een mooie stijging betekent vanuit het recente dieptepunt van $9.100 die vrijdag gezien werd, na de afwijzing op $9.400. De lichte opwaartse trend die de crypto de afgelopen dagen heeft gezien, zijn dan ook goed om te zien.

Josh Olszewicz voorspelt volatiliteit

Desalniettemin markeert deze prijsactie nog steeds slechts een periode van zijwaartse handel, maar de Bollinger Bands van Bitcoin suggereren dat hier binnenkort een einde aan kan komen. Zo gaf een populaire analist aan, terwijl hij naar deze technische formatie wees, dat de laatste keer dat de cryptobanden zo strak stonden, vlak voor de duik in november 2018 was.

Josh Olszewicz tweette het volgende:

“1D BTC: bbands stonden sinds november 2018 niet meer zo strak.”

De Bitcoin koers vertoont echter enkele tekenen van sterkte op de lagere timeframes, waardoor de vooruitzichten op middellange termijn zouden kunnen verbeteren, mits de bulls dit door weten te zetten.

$9.400 is het belangrijkste niveau om naar te kijken

Een andere handelaar sprak hierover in een recente tweet en merkte op dat de laatste range-low sweep op de Bitcoin koers, en de daaropvolgende bounce, bullish is, maar de reactie op de high van maandag (van iets minder dan $9.400) nu het belangrijkste niveau is om naar te kijken.

Hij tweette het volgende:

“Het feit dat we geen follow-up kregen na de sweep van de hoogtepunten in de grijze cirkel, maar in plaats daarvan de dieptepunten wegvaagden, en vervolgens gepompt is, is nogal bullish imo. Verwacht op zijn minst een test van de afgelopen weken Mon high, wat een belangrijk beslissingspunt zal zijn.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!