Bitcoin moeilijkheidsgraad bereikt, na hash snelheid, nu ook nieuw record

Na de recordhoge Bitcoin hash snelheid, zag de moeilijkheidsgraad een stijging van +9,89%, waardoor het niveau op 13 juli een nieuw record bereikte van meer dan 17,3 biljoen.

Bron: The Block Research

Ondanks een gebrek aan significante prijsactie op de Bitcoin koers, blijven de basisprincipes van het netwerk nieuwe records neerzetten. Dit is positief nieuws voor beleggers die bezorgd zijn over een eerdere daling van de hash snelheid en moeilijkheidsgraad na de derde halvering.

Zo gaven wij eerder vandaag al aan dat sommige analisten voorspelden dat de halvering van de beloning eerder dit jaar zou leiden tot massale capitulatie door niet-winstgevende miners.

Destijds waarschuwde Digital Asset Manager bij Caprioleio, Charles Edwards, voor een samenloop van factoren, waaronder stijgende productiekosten en een stagnerende prijs, die een capitulatie van miners zouden veroorzaken. Hij zei het volgende:

“Dit wordt de meest brute Bitcoin halvering in de geschiedenis. De productiekosten zullen ongeveer verdubbelen tot $14.000. 70% boven de huidige prijs. Laatste halvering was de prijs slechts 10% onder de productiekosten en de prijs en HR stortten in met -20%. Nu zonder FOMO, verwacht ik een grote capitulatie van miners. 30%+”

Sinds begin juni stijgt de moeilijkheidsgraad echter, samen met een toename van de totale hashrate. BTC.com voorspelt echter dat de volgende moeilijkheidsaanpassing het cijfer boven de 19 biljoen zal brengen.

Met echter zowel hash snelheid als moeilijkheidsgraad nu op een historisch hoogtepunt, lijken alle zorgen over de impact van de halvering nu ongegrond te zijn gebleken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!