Aantal actieve Ethereum-adressen groeit bijna twee keer zo snel dan die van Bitcoin

Het aantal actieve Ethereum-adressen is sinds begin 2020 meer dan verdubbeld. Dit betekent dat het aantal actieve Ethereum-adressen bijna tweemaal zo snel groeit als het aantal actieve Bitcoin-adressen. Dit volgens gegevens van blockchain-analysewebsite Messari.

De gegevens laten zien dat het aantal actieve adressen van Ethereum sinds de jaarwisseling met 118% is toegenomen. Het aantal actieve adressen van Bitcoin is daarentegen ‘maar’ met 49% gestegen.

Bron: Messari

Waarom is Ethereum momenteel populairder dan Bitcoin?

Een voor de hand liggend antwoord is dat gedecentraliseerde finance (DeFi) erg veel invloed heeft op de groei van Ethereum. Een rapport uit juli van DApp.com aan dat DeFi-applicaties goed waren voor meer dan 97% van al het DApp-volume op Ethereum. Daarnaast staat de lancering van Ethereum 2.0 ook nog op het programma, waar gisteren duidelijk van werd dat de lancering niet vóór januari 2021 verwacht wordt.

Door de opkomst van DeFi-apps op Ethereum steeg het totale aantal unieke adressen tot meer dan 100 miljoen in begin juni. Dit houdt cijfer houdt uiteraard geen rekening met gebruikers die meerdere adressen gebruiken, en de cijfers geven dus niet een geheel eerlijk beeld over de groei van het gebruikersbestand van Ethereum.

1xbit

Gegevens van Bitinfocharts houden echter transacties bij die van of naar unieke Ethereum-adressen gaan. Hieronder zie je dat het aantal unieke actieve Ethereum-adressen sinds 1 januari met 160% gestegen is, van 208.392 tot 542.458.

Bron: BitInfoCharts

Ondertussen is hierboven ook te zien dat het unieke aantal actieve adressen van Bitcoin in dezelfde tijd met 42% steeg, van 585.047 op 1 januari tot 832.751 op 10 juli. Dit sluit nauw aan bij de gegevens van Messari en bevestigt het idee dat Ethereum momenteel een vloedgolf ervaart van interesse en activiteit.

Aantal Ethereum-adressen, met minimaal 0,1 ETH, blijft stijgen

Vorige maand is duidelijk geworden dat het aantal EOA-adressen, met ten minste 0,1 ETH, een recordhoogte bereikt had door de grens van 3 miljoen te overschrijden.

Het cryptocurrency-analysebedrijf Glassnode plaatste data met betrekking tot het aantal Ethereum-adressen met ten minste 0,1 ETH. Volgens de informatie was het aantal EOA-adressen sinds het begin van het jaar met 10,9% gestegen en was het cijfer “voor het eerst de grens van drie miljoen gepasseerd”.

Bron: Glassnode

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!