XRP koers analyse

CryptoCoinTalk: XRP koers herrezen uit de dood of dead cat bounce?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze XRP koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Je houdt ervan of je houdt er niet van, XRP is één van de meest besproken altcoins van de cryptomarkt. Zoals jullie inmiddels van ons gewend zijn, kijken wij vooral vanuit Technische Analyse perspectief naar de koers en niet zozeer vanuit fundamenteel perspectief. Bij aandelen is het een ander verhaal, maar in crypto is de informatie die de chart je geeft in veel gevallen voldoende om een uitstekende analyse te maken van de koersverwachting voor de komende dagen en weken.

In onze vorige update en op ons Telegram-kanaal bespraken we dat de XRP koers er op de korte termijn niet verkeerd uit zag. Wij gaven aan dat de kans groot was dat we positieve prijsactie konden gaan zien en dat is inderdaad gebeurd. We hebben een prachtige stijging van zo’n 20% gezien. Nu we deze positieve prijsactie gehad hebben is het weer een zeer geschikt moment om opnieuw een blik te werpen op de XRP koers.

Weekgrafiek XRP koers

XRP koers weekgrafiek
Bron: TradingView

Op de weekgrafiek zien we een duidelijke downtrend met lower highs en lower lows. De trend is dus bearish. We zaten recentelijk boven een heel belangrijk supportlevel op $0.1749 en deze lijken we vooralsnog te behouden. We hebben een mooie bounce gezien en sterke reactie vanaf de support.

Als we het korte termijn bullish sentiment willen doorzetten moeten we $0.2197 breken om een lokale higher high neer te zetten. Dit zou een sterkte van de trend betekenen. Deze candle close is zondagnacht, dus houd dat in de gaten!

Daggrafiek XRP koers

XRP koers daggrafiek
Bron: TradingView

We hebben op de daggrafiek een mooie reactie vanaf de support gezien. Het is nu wel belangrijk dat we dit doorzetten en dat we het hoge tijdsframe level op $0.2197 breken en behouden voor een verdere beweging richting de $0.2453.

1xbit

4-uur-grafiek XRP koers

XRP koers 4-uur-grafiek
Bron: TradingView

Als we verder inzoomen naar de 4-uur-grafiek hebben we veel confluences van support. We hebben support van een gebroken trendlijn, de 618 en 705 fibonacci retracementlevels en een horizontale zone die we van resistance naar support hebben geflipt. Allemaal ingrediënten voor een verdere stijging omhoog dus.

Conclusie

Kortom, ik denk dat wij vandaag de Nederlandse ‘Ripple believer’ een hart onder de riem kunnen steken, want de vooruitzichten zien er vooralsnog prima uit. Het was een lange weg omlaag en we zijn er nog lang niet, maar op de korte termijn ziet het er veelbelovend uit en, als Bitcoin geen roet in het eten gaat gooien, zouden we mogelijk een trend reversal KUNNEN krijgen. We houden je op de hoogte!

Wil je meer van dit soort analyses en voorspellingen? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN