Volvo Cars Tech Fund investeert in blockchain-startup Circulor

Gisteren kondigde Volvo Cars Tech Fund hun investering aan in blockchain tracering startup Circulor. Dit volgens een officieël persbericht dat op de website van Volvo geplaatst werd.

Volvo gebruikte eerder de traceerbaarheidsoplossing van Circulor om de kobalt, die in de batterijen van auto’s gebruikt wordt, te volgen. Het persbericht zei hier het volgende over:

“Circulor en Volvo Cars hebben de afgelopen jaren samengewerkt aan de implementatie van blockchain-technologie om de traceerbaarheid van kobalt, in de accu’s van haar elektrische auto’s, te verbeteren.”

Veel van de kobaltwinning gebeurt in Afrika onder twijfelachtige omstandigheden en brengt kinderarbeid met zich mee. In het tijdperk waarin steeds meer consumenten zich bewust zijn van het feit dat deze dingen gebeuren en over hoe de producten die ze kopen worden geproduceerd, kan de mogelijkheid om de hele supply chain te verifiëren een concurrentievoordeel opleveren of zelfs noodzakelijk worden.

1xbit

Volvo is mogelijk ook van plan de Circulor-oplossing te gebruiken om de koolstofemissies op te sporen. Volgens de Chief Procurement Officer van Volvo, Martina Buchhauser, zal de samenwerking bijdragen tot meer duurzaamheid:

“We zijn toegewijd aan een ethische toeleveringsketen voor onze grondstoffen en onze samenwerking met Circulor heeft in dat opzicht een grote rol gespeeld. Door de voortdurende ontwikkeling van Circulor te ondersteunen, kunnen we het gebruik van blockchain-technologie in onze activiteiten uitbreiden en bijdragen aan een duurzamer bedrijf.”

Volvo werd in deze ronde vergezeld door drie andere investeerders: SYSTEMIQ, Total Carbon Neutrality Ventures en Plug & Play.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!