Crypto Nieuws

CryptoMichaël: gaat de Bitcoin koers $10.000 doorbreken?

Wij van CryptoBenelux willen eerst CryptoMichaël bedanken voor deze analyse. Vergeet hem niet te volgen op Twitter om op de hoogte te blijven van al zijn laatste analyses.

LET OP: dit is géén financieel advies!

De Bitcoin koers lijkt weinig te bewegen, maar de altcoins doen het goed! Is het dan eindelijk zo ver en gaat de crypto-markt doen wat er van verwacht wordt, namelijk moonen? We gaan het zien, maar het marktsentiment is aanzienlijk veranderd sinds de halving van Bitcoin. Een duik in de grafieken is wederom interessant.

Daggrafiek Bitcoin koers

Bitcoin koers daggrafiek
Bron: TradingView

De daggrafiek laat een paar essentiële dingen zien. Allereerst is de koers opgaand sinds de crash van 12 maart. Er worden constante, hogere bodems gevormd, een belangrijk kenmerk van een opgaande markt.

Daarnaast is de koers in een ‘range’ zich aan het bewegen sinds de halving is voltrokken. Belangrijke steun is daarbij het gebied tussen $8,500 en $8,800, en de meest significante weerstand is te zien tussen $10,000 en $10,500.

Wat is daarbij het meest aannemelijk? Laten we kijken naar de grafiek. De 100-Dag en 200-Dag Moving Average zitten onder de prijs en dat is een positief teken. Gedurende de gehele bull markt van 2015-2017 bevonden deze MA’s zich onder de koers van Bitcoin en de totale marktkapitalisatie.

Dit houdt kracht in. Zolang deze behouden blijven en zolang het steunniveau van $8,500-8,800 behouden blijft, is de verwachting dat de koers verdere doorgang naar boven vindt.

Totale marktkapitalisatie crypto

Bron: TradingView

De totale marktkapitalisatie van crypto laat zien dat er een nieuwe steun gevonden is op het $240 miljard niveau. Niet alleen dat, maar ook de 100-Dag en 200-Dag MA’s bewegen onder de koers en dat is een positief teken voor de markt.

Op korte termijn is de $260 miljard doorbroken, die zeer waarschijnlijk vanaf nu een ondersteuning wordt. Mocht dat het geval zijn, dan is het aannemelijk dat de markt het niveau rond $305 miljard gaat opzoeken om deze weerstand te testen.

Nog meer aannemelijk is een sterke impulsbeweging verder naar boven, waarbij er gedacht kan worden aan $400-500 miljard.

1xbit

Totale altcoin marktkapitalisatie crypto

Bron: TradingView

Daar waar de Bitcoin koers nog ‘maar’ 50% van zijn all-time high is verwijderd, blijven veel altcoins nog achter. Alhoewel, de laatste tijd bewegen VeChain en Cardano sterk en hebben sommige munten al een all-time high neergezet.

Echter, de volledige marktkapitalisatie van altcoins ligt ver achter op Bitcoin. Niet gek, maar wel een opvallende constatering, wat in kan houden dat deze potentieel grotere rendementen kunnen bieden dan Bitcoin.

Het niveau van $82 miljard is bevestigd als steun, waardoor er verdere doorgang naar boven gevonden kan worden. Op korte termijn is er nu een weerstand geraakt, echter breekt de markt door de $100 miljard, dan is het aannemelijk dat de altcoin marktkapitalisatie verder gaat richting de $135-140 miljard.

Hoofdscenario Bitcoin koers

Bitcoin koers scenario
Bron: TradingView

Doordat de koers verdere stabilisatie heeft gevonden en door de $9,200-9,300 grens is gebroken, is het aannemelijk om een verdere stijging te verwachten.

Wat zijn de weerstanden? Deze kunnen gevonden worden op $9,600 en $10,000-10,500. Doordat de koers van Bitcoin vast zit in deze range, kunnen altcoins floreren en hun perspectieven laten zien.

Belangrijk is wel dat een doorbraak van de $10,000 grens voor een flinke versnelling kan gaan zorgen. Deze weerstand is nu al een jaar een weerstand. Hier doorheen breken zal ervoor zorgen dat veel traders zullen gaan instappen of hun stop/loss op hun short wordt geraakt.

Meestal dalen de altcoins in hun BTC waarde door zo’n beweging, dus hou het in de gaten! Koersdoelen als Bitcoin omhoog gaat? Mogelijk $12,000 en verder zelfs $15,000-16,000.

Tot volgende keer!

Vond je deze analyse nou ook zo top en wil je op de hoogte blijven van alle analyses die CryptoMichaël maakt? Volg hem dan op Twitter door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN