Hackers minten meer dan $6 miljoen aan RVN door bug

Hackers hebben het netwerk van Ravencoin (RVN) misbruikt en konden vervolgens voor ongeveer $6 miljoen aan tokens verhandelen. Dit heeft het team van Ravencoin bekendgemaakt in een Medium bericht.

De aanval kon door de hackers uitgevoerd worden vanwege een kwetsbaarheid in het Ravencoin-protocol. Volgens het officiële rapport hebben de hackers ongeveer 1,5% van de maximum supply van 21 miljard gemint, wat neerkomt op ongeveer 315 miljoen munten. De hackers lijken snel te hebben gewerkt en hebben sindsdien een deel van de munten verhandeld op crypto-beurzen.

1xbit

Een verklaring uit de publicatie luidt:

“De kwetsbaarheid staat het stelen van RVN of activa die u bezit en beheert niet toe, maar het minten heeft RVN gecreëerd die niet zouden mogen bestaan. We hebben de impact van de extra RVN besproken en wat er kan worden gedaan.”

Ze voegde er het volgende aan toe:

Omdat die RVN werden overgebracht naar een beurs en verhandeld, worden ze vermengd met andere RVN en daarom zou elke programmatische poging om ze te burnen, met steun van de miners en de gemeenschap, onschuldige slachtoffers onherstelbare schade toebrengen. In de huidige vorm is de last over alle RVN-houders verdeeld in verhouding tot hun RVN-bezit in de vorm van inflatie.”

Het Ravencoin-team heeft de community twee oplossingen voorgesteld. De eerste optie was dat, aangezien de hackers al 315 miljoen extra munten hebben gemint, er 44 extra dagen van mining bijkomen. Een andere optie was om de oorspronkelijke 21 miljard munten naast de nieuwe munten te laten bestaan, ​​terwijl de halvering 44 dagen eerder plaatsvindt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!