Ethereum is de nummer één keuze onder Europese blockchain-startups

De in Londen en Parijs gevestigde durfkapitaalorganisatie, LeadBlock Partners, heeft recent een rapport uitgebracht waarin duidelijk wordt dat Ethereum (ETH) de nummer één keuze is onder blockchain-startups in Europa. Het rapport maakt gebruik van de uitkomsten van een enquête dat gehouden is onder meer dan 200 startups.

Het onderzoek laat zien dat 27% van de blockchain-startups en -bedrijven in de EU die werken aan gedecentraliseerde oplossingen, afhankelijk zijn van de Ethereum-blockchain. Daarnaast maakt 20% gebruik van Hyperledger en 16% van Corda.

Bovendien toont het rapport aan dat de geschiktheid van blockchain-protocollen afhangt van de branche. Zo is Ethereum geschikter voor bedrijven in onroerend goed en kunst en cultuur, aangezien tokenisatie van activa in deze sectoren erg populair is. Ondertussen vertellen de uitslagen ons dat Hyperledger uitblinkt in de gezondheidszorg, de voedings- en de landbouwsector, terwijl Corda opvalt in de financiële dienstverlening.

LeadBlock Partners merkt verder op dat interoperabiliteit tussen protocollen op de lange termijn cruciaal zal zijn.

Op de vraag waarom ze besloten blockchain-technologie in te zetten, zei meer dan 40% van de ondervraagde oprichters dat de technologie hen helpt de kosten te verlagen en bijna 30% beweert dat de onveranderlijkheid van blockchain hen ertoe heeft aangezet om het in te zetten.

359 grote bedrijven bouwen op Ethereum

Eerder dit jaar plaatsten wij nog een artikel waarin duidelijk werd dat maar liefst 359 grote bedrijven hard aan het werk zijn om te bouwen bovenop het Ethereum-protocol.

Volgens een recente lijst, die gedeeld werd door investeerder Adam Cochran, bouwen – buiten The Ethereum Foundation en ConSensys – de volgende bedrijven al op Ethereum:

Nike, Barclays, TD Ameritrade, FedEx, Microsoft, Intel, Ubisoft, Amazon, American Express, Samsung, McDonald’s en nog veel meer.

Gezien hoe uitgebreid de lijst is, is het onmogelijk om ze hier allemaal te vermelden, maar de volledige uitsplitsing is te zien in de Twitter-feed van Adam Cochran. Hieronder nog een paar opvallende namen:

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!