Bitcoin prijs

Bitcoin koers ziet enorme verkoopmuur (~$15 miljoen) op Binance

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De Bitcoin koers heeft de afgelopen weken veel moeite om een kant te kiezen en zit vast in de $9.000 range. Nu is het echter zo dat een analist, genaamd @Yodaskk op Twitter, een plaatje deelde waarin duidelijk werd dat er “veel asks [rondom] 9300-9600 in het orderboek van Binance” staan. Er staat voor ongeveer $15 miljoen aan verkooporders in die regio, met de meeste rond $9.400.

Deze sterke en brede verkoopmuur vergroot de kans dat Bitcoin die regio niet zal overwinnen. Dezelfde analist deelde in een afzonderlijke analyse dat er op ~$9.400 cruciale technische weerstanden zijn. Deze omvatten, maar zijn niet beperkt tot, een simple moving average (SMA), een “pivot” prijs, en de 61,8% fibonacci retracement van het hoogtepunt van $10.500.

Het bestaan ​​van een verkoopmuur van meerdere miljoenen dollars in het orderboek van Binance suggereert dat Bitcoin-investeerders op de beurs een daling verwachten. Dit is blijkbaar het geval bij andere beurzen, volgens gegevens die nieuwsplatform Bitcoinist heeft verzameld.

Volgens dezelfde tool die wordt weergegeven in de bovenstaande grafiek, is er een abnormaal aantal verkooporders rond $9.300 in het orderboek van BitMEX, en op Coinbase lijkt er enige weerstand te zijn bij $9.600.

Een soortgelijk bearish sentiment kan worden waargenomen bij het bekijken van de openbare gegevens met betrekking tot de Bitcoin-futuresmarkt van CME.

Fundamentele cijfers blijven groeien

Eerder deze week plaatsten wij nog een artikel waarin wij aangaven dat, ondanks het gebrek aan groei in de Bitcoin koers, de fundamentele cijfers van de koningsmunt zijn blijven stijgen.

Zo werd duidelijk dat het aantal Bitcoin, die meer dan een jaar niet zijn verplaatst, een nieuw hoogtepunt had bereikt, met ruim 61,59% van het totale aanbod. Daarnaast meldde wij ook dat het aantal nieuwe Bitcoin-adressen per uur een hoogtepunt van twee jaar heeft bereikt van in totaal 22.390, die de vorige piek van 22.387 in juni 2019 wist te overtreffen met 13.

Dit samen met het eerder genoemde record zijn maar twee voorbeelden die terugkwamen in het artikel, waar tevens een stijging van 30% in opgemerkt werd als het gaat om het aantal Bitcoin-transacties per uur, met 15,865 transacties per uur – een record in 10 maanden.

Vorige week plaatsten wij nog een artikel waarin Glassnode aangaf dat het Bitcoin-saldo op beurzen een dieptepunt van 13 maanden had bereikt, met een saldo van 2.629.751.011 BTC op 29 juni 2020. Dit geeft op zijn beurt weer aan dat meer mensen besloten hebben om hun Bitcoin te HODLen.

Snel cryptocurrencies kopen? Doe dat meteen op Binance en meld je dan aan door hieronder te klikken!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN