SBI Holdings verkrijgt $30 miljoen minderheidsbelang van Brits Bitcoinbedrijf B2C2

Het in Londen gevestigd Bitcoinbedrijf, B2C2, heeft een minderheidsbelang van $30 miljoen aan de Japanse financiële
conglomeraat SBI Holdings verkocht. Dit volgens een persbericht dat gisteren gepubliceerd werd.

Het institutionele crypto-handelsplatform noemde de partnership “strategisch” en legde uit dat B2C2 de belangrijkste leverancier van crypto-liquiditeit zou worden voor de crypto-diensten van SBI Holdings in Japan.

In ruil daarvoor zal B2C2 hulp krijgen van het sterke distributienetwerk van SBI, en ontvangt daarnaast financiële steun. Het Britse Bitcoinbedrijf zal op zijn beurt weer een prime brokerage bouwen (een bedrijf die institutionele beleggers helpt door hun transacties te financieren en te versimpelen). Het merkte tevens op dat SBI hen hoogwaardige leningen en bewaaroplossingen zou bieden.

Reacties van beide bedrijven

Max Boonen, oprichter van B2C2, zei het volgende:

“De deal met SBI brengt B2C2 een grote stap voorwaarts. Nadat we de toppositie in ons segment hadden veroverd, dankzij de technologische voorsprong van ons single dealer platform, vonden we in SBI de juiste partner om de groei voort te zetten. B2C2 zal profiteren van de balans van SBI, die veel groter is dan alles wat tot nu toe op de crypto-markt gecommitteerd is. Het zal ons raamwerk voor vermogensverantwoordelijkheid – de meest geavanceerde in de markt – aanvullen om een ​​uitvoeringsplatform te leveren dat zal niet alleen een game-changer zijn in crypto, maar zal ons ook positioneren om uit te breiden over activaklassen, terwijl we ons richten op de $20 miljard per jaar prime brokerage-markt. “

Yoshitaka Kitao, President en CEO van SBI Holdings, zei:

“We verwachten veel synergieën met B2C2, een bedrijf dat wereldwijd een groot aantal klanten heeft en een overvloedige liquiditeit, uitstekende prijsconcurrentievermogen en een gevarieerd productassortiment aan hun klanten biedt. We zullen werken aan de ontwikkeling van innovatieve nieuwe cryptoproducten en de synergieën tussen onze bedrijvengroep verdiepen.”

Waarom een prime brokerage?

Institutionele beleggers verwachten een grotere hefboomwerking op het gebied van kapitaalefficiëntie. Ze hebben ook oplossingen nodig met betrekking tot verrekening, bewaring en vlotte toegang tot andere financiële producten. Aan de andere kant mist een gemiddelde Bitcoin-beleggingsonderneming dergelijke diensten doorgaans. Daarom maakt de B2C2- / SBI-partnerschap de weg vrij voor institutionele beleggers om op vertrouwde gronden cryptocurrencies te verhandelen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!