Bitcoin Goud

€2 miljard aan neppe goudbaren versterken het verhaal van Bitcoin

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Er is een groot schandaal geëxplodeerd in de Chinese stad Wuhan, helaas ook bekend als de plek waar het nieuwe coronavirus voor het eerst werd ontdekt. ​​Nu is het nieuws naar buiten gekomen dat een grootschalige goud zwendel werd onthuld.

€2 miljard aan leningen voor neppe goudbaren

Een onderzoek heeft namelijk onthuld dat het bedrijf Wuhan Kingold Jewelry Inc. verantwoordelijk is voor het verspreiden van neppe goudbaren, die het bedrijf uiteindelijk €2 miljard hebben opgeleverd. Het bedrijf, dat genoteerd is aan Nasdaq en NYSE onder de naam Kingold Jewelry Inc. Common Stock (KGJI), produceert en verhandelt al sinds 2002 goud. Het blijkt nu echter dat het betrokken is bij het grootste valsemunterijschandaal in de recente geschiedenis.

Zoals de Chinese media-outlet Caixin op 29 juni via Nikkei meldde, viel een leningovereenkomst tussen Chinese financiële instellingen en Wuhan Kingold Jewelry – met goud als onderpand – in het water toen bekend werd dat het goud verguld koper was.

Volgens Caixin waren “ten minste sommige” van de betrokken goudstaven gewoon koper, met als gevolg dat de kredietverstrekkers serieuze financiële problemen hebben.

Caixin gaf het volgende aan:

“Daardoor zijn geldschieters overgebleven met de zak voor de resterende 16 miljard yuan aan leningen die uitstaan ​​tegen de nepbaren.”

Dit brengt de hele keten van afhankelijkheden in gevaar, en op zijn beurt het hele welzijn van de Chinese economie. Met eerdere onberispelijke gegevens was het moeilijk te voorspellen dat het bedrijf in een onverwachte richting zou verschuiven, waardoor de crediteuren in gevaar zouden komen.

Er zijn nog een paar voorwaarden waaronder ze hun investering kunnen terugkrijgen – de ene is als noch verzekeraars noch schuldeisers niet op de hoogte waren van de zwendelregeling van Kingold, en de andere is als verzekeraars kennis hadden van de zwendelregeling – in dat geval, zijn zij ook aansprakelijk.

Dit is echter niet geheel verrassend te noemen, aangezien wij eerder op onze website al een artikel plaatsten waarin duidelijk werd dat er neppe goudbaren op de markt circuleerden. In het artikel werd aangegeven dat er in oktober 2019 ongeveer 1.000 goudbaren ontdekt waren die versierd waren met de officiële stempels van grote raffinaderijen.

Bitcoin vs goud

Tegenwoordig staat Bitcoin (BTC) aan de rand van een nieuw tijdperk in de financiële sector. Maar vroeger, zelfs 100 jaar geleden, was geld nog steeds gebaseerd op een gouden standaard – die later feilbaar bleek te zijn en werd in de jaren 70 volledig afgeschaft. Momenteel heeft fiat-geld dan ook geen onderliggende activa.

Voor Bitcoin-supporters vormen de authenticatieproblemen van goud een belangrijk argument tegen het investeren of vasthouden van het edelmetaal.

Uit een onderzoek door analist Mati Greenspan bleek dat Bitcoin verreweg de populairste keuze was voor investeringen. 42%, van de meer dan 2.300 respondenten, koos ervoor om in Bitcoin te investeren, terwijl goud op de tweede plek stond.

De bekende goud-supporter Peter Schiff gaf destijds aan dat de bevindingen echter meer over de mentaliteit van Bitcoin-investeerders zei dan over de integriteit van goud.

“Dit laat je zien dat veel Bitcoin-bugs waanvoorstellingen hebben”, reageerde hij op Twitter.

Hij ging verder met:

“Gezien hoeveel verder Bitcoin verwijderd is van zijn recordhoogte ten opzichte van de Dow Jones of goud, verwachten ze nog steeds dat het een nieuwe high gaat maken. Hoop is nooit een goede investeringsstrategie.”

Bitcoin is niet na te maken

Parallax Digital CEO Robert Breedlove gaf een samenvatting van het goud versus Bitcoin-debat in het licht van het Wuhan Kingold-schandaal en liet doorschemeren dat de keuze uiteindelijk voor de markt voor de hand zou liggen.

Hij schreef het volgende op Twitter:

“Bitcoin is beter deelbaar, duurzamer, draagbaarder, herkenbaarder (wat verifieerbaarheid omvat) en schaarser dan goud. Bitcoin is ook goedkoper te beschermen en minder kwetsbaar voor diefstal. Ik vraag me af welke de vrije markt zal kiezen?”

Snel Bitcoin (BTC) kopen? Doe dat meteen op Bitcoin Meester en meld je dan aan door hieronder te klikken!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Je kan ons ook volgen op Facebook en Telegram om op de hoogte te blijven van alle updates.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN