HashCash blockchain

Het grootste mijnbouwbedrijf ter wereld heeft blockchain-technologie getest

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Het grootste mijnbouwbedrijf ter wereld, BHP, heeft zijn eerste test handel in ijzererts afgerond met behulp van blockchain-technologie. Dit volgens een artikel dat vandaag op Reuters verscheen.

Volgens het artikel werd de deal van ongeveer $14 miljoen met de Chinese metaalgigant Baoshan Iron & Steel Co Ltd. (Baosteel) uitgevoerd op een platform gemaakt door de in Canada gevestigde startup MineHub Technologies. Het MineHub-platform werd gebruikt om contractvoorwaarden te verwerken, documenten online uit te wisselen en voor zichtbaarheid te zorgen en voor toerekenbaarheid in de supply chain te zorgen.

BHP is het mijnbouwbedrijf dat in 2001 ontstond door de fusie van het Australische Broken Hill Proprietary en het Britse Billiton. Ondanks de fusie behielden beide onderdelen elk apart hun aandelenstructuur. Het bedrijf telt wereldwijd bijna 30.000 medewerkers en is actief in de mijnbouw van metalen en aardolie. Momenteel is BHP het grootste mijnbouwbedrijf ter wereld op basis van marktkapitalisatie.

Gezien het feit dat de mijnbouwindustrie nog gebruik maakt van verouderde latency-systemen, is het verassend te noemen dat de organisatie besloten heeft om blockchain-technologie in te zetten. Michiel Hovers, sales- en marketingfunctionaris bij BHP, zei het volgende hierover:

“De bulkgoederenindustrie heeft een digitale revolutie nodig om fysieke documentatieprocessen te verminderen.”

BHP en MineHub zeiden dat het gebruik van blockchain de efficiëntie en transparantie zou verhogen, meldde Reuters.

Het in Canada gevestigde MineHub Technologies vertelde Reuters dat de BHP-transactie de eerste van vele was en dat het op een moment komt dat slechte actoren hebben geprofiteerd van kwetsbaarheden in de supply chain tijdens de uitbraak van het coronavirus.

Arnoud Star Busmann, CEO van MineHub, zei het volgende:

“De huidige pandemische gebeurtenissen en fraudegevallen in de grondstoffenhandel zorgen voor een stapsgewijze verandering in de adoptie van digitale oplossingen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN