Hyundai gaat crypto-diensten aanbieden via dochteronderneming Hdac

De populaire Zuid-Koreaanse autofabrikant Hyundai staat op het punt om crypto-diensten aan te gaan bieden, via zijn Europese dochteronderneming Hdac.

De in Europa gevestigde dochteronderneming maakt deel uit van de beroemde IT-afdeling van de autofabrikant. Het is vermeldenswaard dat de in Europa gevestigde dochteronderneming al haar eigen token heeft vrijgegeven en verwacht op korte termijn mainnet te lanceren.

Chung Dae-sun, CEO van Hyundai, beweert echter volgens lokale rapporten dat het bedrijf al drie geregistreerde crypto-bedrijven heeft die een handelsmerk hebben bij het Korea Intellectual Property Office. Hyundai moet echter nog een verklaring afleggen over de claims van een lokaal Koreaans nieuwsmedium, genaamd Chosun. De nieuwsbron is van mening dat, als Hyundai haar crypto-diensten gaat lanceren, ze zouden gaan concurreren met bedrijven zoals Kako.

De claims van het lanceren van crypto-diensten van het bedrijf worden ondersteund door gegevens die zijn vrijgegeven door Korea Intellectual Property Office. De vrijgegeven gegevens onthulden dat de CEO van Hyundai recentelijk de handelsmerken Altum, Atolo en Rizon geregistreerd heeft. In de omschrijving van deze handelsmerken kunnen we zien dat de merken te maken hebben met crypto-wallets, crypto-handel, beurzen, crypto-hardware en -software, verzekeringen en verkoopactiviteiten.

In 2019 bevestigde Hyundai dat ze van plan waren om $10 miljoen uit te geven aan hun blockchain-activiteiten, en het lanceerde dit jaar zijn eerste dApp op Hdac-mainnet.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!