Bitcoin Nieuws

80% van de Bitcoin-adressen staan op winst

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Volgens de laatste gegevens van het crypto-analyse bedrijf Glassnode, staan ruim 80% van de Bitcoin-adressen momenteel op winst. Dit betekent dat het aantal BTC-adressen in het groen met 43% is gestegen sinds ‘Black Thursday’, toen de Bitcoin koers met bijna 50% crashte.

In die periode toonden gegevens aan dat slechts 45% van alle BTC-adressen groene cijfers kon overleggen, wat een dieptepunt in het jaar betekende.

Dit is momenteel echter niet meer aan de orde. De nieuwe gegevens, gedeeld op sociale media door Huobi’s Ciara Sun, tonen een scherp V-vormig herstel. Ze tweette het volgende:

Een hoogtepunt in 2020 werd bereikt op 1 juni, toen 89% van de adressen op winst stonden, omdat de Bitcoin koers boven de $10.000 uit wist te breken. CryptoCompare-gegevens tonen aan dat de Bitcoin koers tot dusver dit jaar de psychologische barrière vele malen heeft getest, en hoewel het lukte om de weerstand van $10.400 te bereiken, daalde de koers weer snel onder de $10.000 grens.

De nieuwe gegevens lijken echter bullish, aangezien BTC bearish wordt wanneer meer dan 95% van de adressen in het groen staan, omdat het een signaal is dat het overbought is.

80% van de Ethereum-aanbod in het groen

Eerder deze maand plaatsten wij nog een artikel waarin duidelijk werd dat meer dan 80% van de ETH-aanbod nu al groene cijfers kunnen overleggen.

Vermeldenswaard is dat dit om niet-gerealiseerde winsten ging, d.w.z. winsten die nog niet zijn uitbetaald.

Glassnode tweette toen het volgende:

“Het percentage van het ETH-aanbod in winst schommelt rond de 80%. Het is de derde poging binnen een jaar om dit niveau te doorbreken. De laatste keer dat de winstvoorraad van Ethereum aanzienlijk boven de 80% lag, lag de prijs van ETH op ongeveer $700.”

Snel Bitcoin of Ethereum kopen? Doe dat meteen op Bitcoin Meester en meld je dan aan door hieronder te klikken!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen. Je kan ons ook volgen op Telegram om op de hoogte te blijven van alle updates.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN