Charles Hoskinson: Ethereum is de grootste vis in een kleine vijver

Cardano-maker Charles Hoskinson zegt dat de “grootste leugen” in de crypto-ruimte is dat één bepaald platform dominante adoptieniveaus heeft bereikt.

In een recent interview, met Ryan Selkis van Messari, zei Hoskinson dat de bewering dat Ethereum (ETH) een ​​aanzienlijk netwerkeffect heeft opgebouwd verre van accuraat is.

Hij zei het volgende:

“Het is de grootste leugen die ooit in de markt is verteld. Het is logisch waarom die leugen zo wordt gepropageerd dat Ethereum het netwerkeffect heeft bereikt.”

De CEO van Input Output Hong Kong (IOHK), die ook mede-oprichter was van Ethereum, zegt dat het ongeveer tien jaar kan duren voordat een smart contract-platform erin slaagt een indrukwekkende voorsprong in de ruimte op te bouwen. Hij vindt het nutteloos om nu te speculeren op het netwerkeffect van Ethereum omdat de blockchain-industrie nog in zijn kinderschoenen staat.

1xbit

“Ze zeggen ‘wij zijn het dominante platform’. Ja, jij bent het dominante platform. Het is alsof je zegt dat je de grootste vis bent in een heel kleine vijver naast de oceaan. Niemand heeft gewonnen. We vechten allemaal nu in een kleine vijver.”

Hoskinson zegt dat de focus moet liggen op meer inhoudelijke statistieken om te winnen in de blockchain-race, zoals het oplossen van echte problemen.

“Om te winnen, moet je denken in termen van bruikbaarheid en ervaringen en wat gaat de gebruiker daadwerkelijk helpen. Waar zijn de dodelijke toepassingen hiervoor? Supply chain, medische dossiers, identiteitsoplossingen, stemoplossingen.”

Bekijk het volledige interview hieronder:

Bron: Messari YouTube

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!