Bitcoin koers gaat de komende maanden dalen, aldus analisten

De Bitcoin (BTC) koers is de afgelopen weken redelijk stabiel gebleven. Nu is het echter de vraag, wat de koers de komende weken/maanden gaat doen.

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op ongeveer $9.350. De cryptocurrency handelt al een tijdje op dit niveau en worstelt om duidelijke richting te kiezen. Het lijkt er zelfs op dat deze consolidatiefase ertoe heeft geleid dat het een zwakke technische structuur heeft gevormd, aangezien BTC, sinds de koers een paar weken geleden $10.400 bereikte, lower highs heeft neergezet.

Hierdoor zijn analisten van mening dat de Bitcoin koers de komende tijd zal gaan dalen.

Koers gaat dalen richting $8.500

Zo zei een gerespecteerde trader, @LomahCrypto, in een recente post dat hij van plan is om zijn shortposities op te blijven schalen tussen $9.500 en $10.100, met een neerwaarts target op $8.500.

Hij tweette het volgende:

“Eigenlijk zit ik er al vanaf $9.500 in, maar ben van plan om toe te blijven voegen tot $10.100, mits de markt dit toelaat.”

1xbit

Bitcoin gaat in de zomer een sell-off zien

Een andere analist, @BTC_JackSparrow, legde onlangs uit dat een samenloop van verschillende factoren lijkt te suggereren dat een daling, gedurende de rest van de zomer, er aan zit te komen, mits kopers volgende maand niet in staat zijn om een ​​enorme opwaartse beweging op gang te brengen.

Hij tweette het volgende:

“BTC maandelijks: met of zonder een laatste rally lijkt de rest van de zomer voor een correctie te zijn. Of juli wordt een mei ’19 achtige raketkaars (of omgekeerd nov ’18 achtig). Zo niet, dan denk ik dat we de hele zomer een sell-off gaan zien tot het $6k gebied. Ik zit nog steeds long, wachtende op een beweging.”

CryptoCoinTalk

Onze partners van CryptoCoinTalk gaven gisteren nog aan dat we nog steeds rangen op de hogere tijdframes en hoe langer we hier consolideren, des te groter de uitbraak zal zijn (omhoog of omlaag). Volgens de analisten neemt het volume af en verwachten ze dat BTC binnenkort een kant zal kiezen.

Ze voegden er het volgende aan toe:

“Op de lagere timeframe hebben we ook een kleinere range gevormd. We verloren het midden punt van de range maar claimden het terug. Veel stop-hunts en een slecht aflezende prijsactie, dus geen geweldige handelsomgeving. Als we de onderkant range verliezen, zien we mogelijk een beweging naar het dieptepunt van de hoge timeframe rond 8550 dollar.”

Bron: Twitter

Zoals eerder aangegeven, hoe langer Bitcoin zijdelings handelt, hoe groter de kans dat de volgende beweging enorm zal zijn en de trend voor de komende maanden zal bepalen.

Wat denken jullie? Gaan we deze zomer een sell-off zien of gaan we verder omhoog deze zomer? Laat het ons weten op onze socials!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!