Bitcoin (BTC) kan de Afro-Amerikaanse gemeenschap vooruit helpen

De auteur van ‘Bitcoin and Black America’, Isaiah Jackson, heeft in een recent interview met Forbes besproken wat cryptocurrencies, zoals Bitcoin (BTC), zouden kunnen betekenen om de Afro-Amerikaanse gemeenschap vooruit te helpen. Hij gaf aan dat het huidige financiële systeem van Amerika niet gericht is op de Afro-Amerikaanse gemeenschap en dat de gemeenschap haar eigen beleid en munten nodig heeft om zaken te doen en te overleven.

Hij merkt op:

“We zijn lange tijd economisch van streek geweest en er zijn een aantal oplossingen in onze gemeenschap tot stand gekomen die niet hebben gewerkt omdat we hetzelfde mediane inkomen hebben als we hadden in de jaren 60. Naar mijn mening hebben we iets totaal anders nodig en hoeven we niet steeds maar weer over dezelfde oplossingen te blijven praten. Bitcoin bestaat pas de afgelopen 11 jaar.”

Hij voegde er het volgende aan toe:

“Eén van de dingen die ik wilde doen, was kijken naar de circulaire economie die met Bitcoin kan gebeuren en deze toepassen op de circulaire economie die de zwarte gemeenschap zou moeten hebben. Gewoon oplossingen voor ons bieden om invloed uit te oefenen in een systeem waar we voorheen geen invloed op hadden. In de toekomst wil ik ervoor zorgen dat mensen op zijn minst de mogelijkheid hebben om Bitcoin te hebben en economisch succesvol te zijn.”

Eén van de grote voordelen van Bitcoin is dat er weinig belemmeringen zijn, zo kun je zonder barricades transacties versturen en ontvangen. Je hebt slechts een smartphone (met internet) nodig om de koningsmunt te gebruiken. Hierdoor zouden veel gebruikers sterkere financiële posities kunnen krijgen.

Hij stelt:

“In arme zwarte buurten zijn de telefoondiensten slecht, helaas is dat een ding en bestaat de digitale kloof. Veel mensen met telefoons hebben geen laptops, maar het goede aan Bitcoin is dat je het met slechts een telefoon kunt gebruiken en zelfs in landen als Nigeria en andere landen die misschien niet zoveel technologie hebben, maar wel een overschot aan telefoons. Je kan Bitcoin direct gebruiken en je hoeft niet erg technisch onderlegd te zijn. Net genoeg om een ​​app te downloaden.”

Verder beweerde hij dat een groot deel van de zwarte gemeenschap niet overtuigd is dat grote banken in hun voordeel werken. Veel leden van de gemeenschap verstoppen nog steeds hun geld in hun matrassen en denken niet na over de mogelijkheden om een bankrekening te openen. Dit komt voornamelijk omdat ze het vertrouwen in het financiële systeem in Amerika zijn verloren.

Bitcoin geldautomaten bij postkantoren

Isaiah Jackson is ervan overtuigd dat het plaatsen van Bitcoin geldautomaten bij postkantoren niet alleen de zwarte gemeenschap, maar ook de crypto-industrie kan helpen om meer mainstream te worden. Hij stelt:

“We kunnen Bitcoin-geldautomaten laten plaatsen bij postkantoren. Het vertrouwen van postkantoren zou mensen helpen beseffen dat het mainstream is omdat sommige mensen nog steeds bang zijn. Mensen zouden de stablecoin van de Amerikaanse dollar kunnen gebruiken voor betalingen en Bitcoins voor andere dingen. Dus ja, ik denk dat dat mogelijk is en het postkantoor zou geweldig zijn.”

Eerder vandaag plaatsten wij nog een artikel over het feit dat het ruimtetransport-bedrijf van Elon Musk, SpaceX, mensen uitgenodigd heeft voor de bètatest van haar Spacelink-satellieten. Het doel van de SpaceX-satellieten is om de digitale kloof te overbruggen. Het is namelijk zo dat de helft van de wereld – overwegend arme en landelijke gemeenschappen – nog steeds geen internettoegang, slechte connectie en/of onbetaalbare diensten heeft.

Door deze ontwikkeling wordt het voor de zwarte gemeenschap, waar Isaiah Jackson over praat, een stuk makkelijker om toegang te hebben tot snel en betrouwbaar internet. Dit betekent op zijn beurt weer dat de toegang tot cryptocurrencies ook een stuk makkelijker wordt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!