Cryptocurrencies veilige haven

Bitcoin is geen veilige haven, aldus Zuid-Koreaans expert

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Een Zuid-Koreaans expert is van mening dat cryptocurrencies een “slechte keuze” zijn als het gaat om veilige havens tijdens de wereldwijde COVID-19-pandemie. Dit volgens een artikel dat vandaag op The Scoop geplaatst werd.

Het artikel gaf aan dat professor Hong Ki-hoon, van Hongik University, dat cryptocurrencies (zoals Bitcoin) niet als “veilige haven-activa”, zoals goud, de Amerikaanse dollar of zelfs Amerikaanse staatsobligaties mogen worden beschouwd. Hij erkende echter dat de volatiliteit op de financiële markten ervoor zorgt dat er tijdens de wereldwijde pandemie er meer geld stroomt in de crypto-markt.

De Bitcoin koers is de afgelopen maanden behoorlijk volatiel geweest, ten tijde van de pandemie. Zuid-Koreaanse experts hebben betoogd dat cryptocurrencies, om vele redenen, niet als een veilige haven te kwalificeren zijn en dat de volatiliteit er daar één van is.

Cryptocurrencies zijn te volatiel om veilige haven te zijn

Hong, van de afdeling bedrijfsadministratie van de Hongik University, zei dat om een ​​activum als veilige haven te kwalificeren, aan twee voorwaarden moet worden voldaan:

  1. De eerste is dat de volatiliteit van de koers van het actief actief laag moet zijn.
  2. En ten tweede, wanneer de marktvolatiliteit naar verwachting zal toenemen, moet de waarde stijgen.

Daarom voldoen crypto’s niet aan deze voorwaarden. De professor legde verder uit dat de reden voor de toename van het volume, nadat de markten instortten, was dat mensen op zoek waren naar volatiele activa om hun verliezen zo snel mogelijk goed te maken.

Regulering is belangrijk

De professor maakte zich ook zorgen over ‘marktmanipulatie’. Hij gaf aan dat de crypto-omgeving binnen het land niet voldoende gereguleerd is. Hij denkt dat de huidige populariteit van de markt de zorgen van beleggers die aarzelen om cryptocurrencies te kopen, niet wegneemt.

Het Ministerie van Economische Zaken en Financiën van Zuid-Korea zei op 27 mei dat ze zich voorbereiden om de wet op de inkomstenbelasting te wijzigen. Deze stap kan de winstgevendheid van cryptocurrencies in het land beïnvloeden.

Zuid-Korea behoort momenteel tot de toplanden die de crypto-industrie hebben omarmd. Het Zuid-Koreaanse parlement had eerder een wet aangenomen die crypto-handel legaal maakte in het land. Het Aziatische land is ook van plan belasting op crypto-inkomsten in te voeren.

Snel cryptocurrencies kopen? Doe dat meteen op Bitcoin Meester en meld je dan aan door hieronder te klikken!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen. Je kan ons ook volgen op Telegram om op de hoogte te blijven van alle updates.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN