Maas in de belastingwet van de VS kan Bitcoin-handelaren veel geld schelen

Een maas in de belastingwet van de Verenigde Staten zou gekwalificeerde Bitcoin-handelaren in staat stellen om onbeperkt verliezen op hun handelsactiviteiten af ​​te schrijven. Dit volgens een expert van het crypto-belastingplatform Coin Tracker.

Handelaren, gedefinieerd door de Amerikaanse belastingdienst Internal Revenue Service (IRS) als mensen die substantieel, regelmatig en continu handelen, krijgen een maximale aftrek van kapitaalverlies van $3.000 per jaar. Overtollige verliezen worden voor onbepaalde tijd overgedragen naar toekomstige jaren.

Coin Tracker, hoofd belastingstrategie Shehan Chandrasekera, laat echter in een recent Forbes-column zien dat handelaren in cryptocurrency een belastingoptie, genaamd de “475(f) election”, kunnen gebruiken om de standaardlimiet in een enkel jaar te overschrijden.

“Het goede nieuws is dat de 475(f) election handelaren in staat stelt verliezen op crypto-handel af te trekken, zonder onderworpen te zijn aan de jaarlijkse limiet van $3.000. Door de optie te gebruiken, kunnen handelaren aan het einde van het jaar ook ongerealiseerde verliezen afschrijven, die leiden tot mogelijke belastingbesparingen.”

1xbit

Personen die van deze specifieke vrijstelling willen profiteren, moeten binnen 75 dagen, na het begin van het jaar dat ze van plan zijn als zodanig te opereren, een aanvraag indienen bij de IRS. Handelaren betalen momenteel belastingen op de winst die wordt gegenereerd door het kopen en verkopen van BTC.

Chandrasekera waarschuwt dat de toepasbaarheid van de optie op cryptocurrency niet eenvoudig is, omdat het alleen van toepassing is wanneer men handelt in “effecten” en “grondstoffen”. De IRS definieert cryptocurrencies als “eigendom”, waardoor de toepasbaarheid voor Bitcoin-handelaren onduidelijk blijft.

Hij ging verder met:

“Met dat gezegd, worden Bitcoin en sommige crypto-derivaten door de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) behandeld als grondstoffen, dus de 475(f) election voor die instrumenten is veel duidelijker dan voor andere instrumenten.”

Duidelijkheid over de definitie is in behandeling. Het American Institute of Certified Professional Accountants pleit ervoor dat de IRS de optie van toepassing maakt op crypto-handelaren en relevante partijen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!