Drugsdealer doet zich voor als theehandelaar en koopt 200 kilo met Bitcoin via darkweb

Een inwoner van Leicestershire haalde ongeveer 200 kilo aan drugs binnen door zich voor te doen als theehandelaar, terwijl hij met Bitcoin (BTC) betaalde via het dark web. Dit volgens een artikel op LeicestershireLive.

De 32-jarige voormalige Kentucky Fried Chicken werknemer, Paul Johnsen, leidde de drugshandel vanaf zijn zolder waar hij woonde met zijn vrouw. Hij deed zich voor als theehandelaar, kocht drugs in met Bitcoin en verkocht ongeveer 200 kilo heroïne, cocaïne, LSD, cannabis en ketamine. Paul Johnson kreeg in februari acht jaar gevangenisstraf.

In december 2017 deed de politie een huiszoekingsbevel bij Johnsen thuis. Op zijn zolder werden verschillende soorten drugs in beslag genomen. De drugs zat verpakt met een etiket van Johnsen zijn nep-theebusiness.

1xbit

Er werd vastgesteld dat Johnson Bitcoin gebruikte om zijn voorraad illegale goederen te kopen. Als gevolg van de inval moest Johnson £1,8 miljoen ($2,2 miljoen) terugbetalen.

De ex-vrouw van Johnson, Lia Taylor-Walton, werd veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf. De autoriteiten stelden vast dat zijn vrouw hem hielp bij de de criminele acties en profiteerde van de gekochte eigendommen en auto’s met de illegale inkomsten van Johnson.

Bitcoin komt vaak naar voren in de media met betrekking tot de verkoop en aankoop van drugs. Cryptocurrencies hebben in het algemeen de overhand gekregen om criminele acties te ondersteunen, maar in veel gevallen laat de transparantie van Bitcoin een duidelijk spoor achter voor autoriteiten.

Lees nu ook:

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!