Follow up: CoinMarketCap’s rankingsysteem is een vooruitgang, aldus Blockfyre

Afgelopen maandag schreven wij een artikel over het feit dat CoinMarketCap’s veranderingen ervoor gezorgd hadden dat BitMEX naar de 175ste plek verhuisde. We gaven in dat artikel ook aan dat het wellicht zou kunnen komen door de recente overname van CoinMarketCap door Binance. Dit zou echter niet het geval zijn, volgens dataprovider Blockfyre.

Het bedrijf tweette het volgende:

https://twitter.com/blockfyre/status/1270313916787236864?s=20

“Alles bij elkaar genomen is het nieuwe classificatiesysteem van CoinMarketCap absoluut een verbetering ten opzichte van zijn eerdere ranking, omdat het een aantal solide benaderingen heeft om crypto-beurzen te rangschikken op basis van een eerlijkere benadering.”

Het bedrijf ging verder met:

“Velen bekritiseren momenteel de monopolie die Binance in deze gedecentraliseerde ruimte heeft, vooral met de overname van CMC, omdat het hen nu de macht geeft om zijn concurrenten te downgraden.

Voor ons ziet het er momenteel niet zo naar uit, maar het is iets om zeker in gedachten te houden.”

1xbit

Hoewel de dataprovider van mening is dat het systeem beter is, waren de gebruikers niet overtuigd. Een van die Twitter-gebruikers zei zelfs:

“Binance’s CMC-ranglijst zet Binance op #1. Dit zijn voor mij een aantal rode vlaggen.”

Hoewel niemand echt twijfelde aan de liquiditeit, waren het de beursklassementen die velen bezighielden. Volgens het nieuwe classificatiesysteem leken Binance en Huobi tot nu toe de meeste volumes te rapporteren. Aan de andere kant, hadden beurzen zoals Coinbase Pro, Kraken en Bitstamp aanzienlijk lage volumes. BitMEX en Deribit haalde de top 10 niet, terwijl zij beide erg hoge volumes draaien.

Het is duidelijk dat de bevindingen van de dataprovider de zorgen van gebruikers niet wegnemen en met Binance als nummer één op zijn eigen ranglijst, zal dit nog wel even zo blijven.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!