CryptoCoinTalk: de stilte voor de storm voor Bitcoin?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin koers analyse. Vergeet hen niet op Twitter te volgen door hier te klikken!

De afgelopen dagen waren vrij saai, wat Bitcoin (BTC) betreft. Zoals we in vorige Bitcoin updates en in onze telegramgroep al hadden aangegeven is Bitcoin een ascending triangle aan het vormen. Binnen die ascending triangle is Bitcoin aan het consolideren. Zo nu en dan zijn er grote wicks aan zowel de bovenkant als de onderkant zichtbaar. Dit zijn de momenten dat 100x leverage traders er in een kwestie van seconden uitgeknikkerd worden, en geeft maar weer aan hoe onverstandig het is om met hoge leverage te traden, zeker in de huidige marktcondities.

Verder zien we dat veel mensen om de haverklap van bias switchen (van bull naar bear en vice versa). Zo lang we geen significante koersbewegingen zien heeft het geen zin om telkens te flippen van bias. We gaan in deze Bitcoin update weer een kijkje geven in onze verwachtingen voor de komende dagen en weken.

Bitcoin koers

Zoals gezegd, Bitcoin beweegt op het moment vrij traag. We zitten in een range en hebben weinig serieuze bewegingen gezien. We zien daarom vooral ‘sideways action’, oftewel rustige bewegingen met weinig uitschieters. We zijn dus aan het wachten op een grotere move en die lijkt er op het hoge tijdsframe aan te komen.

Hogere timeframes

Als we op het hoge tijdsframe kijken zijn we nog altijd bullish op Bitcoin. We vormen een ascending triangle en de bullishe structuur staat nog steeds. Daarnaast traden we ook boven de 100MA en de 200MA. Dit is een bullish fenomeen dat de kracht van de trend laat zien.

Een aantal dagen geleden hebben we een vrij aparte move gezien. Dit was een zogenaamde ‘liquiditeits-hunt’. De prijs schoot even boven een belangrijk level om vervolgens de stoplosses van de shorts eruit te tikken, om vervolgens alsnog naar beneden te bewegen. Zo lang we de trendlijn behouden is er niks aan de hand. Mochten we die toch breken is de kans groot dat we (in eerste instantie) richting de 8542 dollar gaan bewegen.

Bitcoin koers hogere timeframes
Bron: TradingView
1xbit

Lagere timeframes

Als we naar de 4-uur-grafiek gaan kijken zien we dat Bitcoin mooi in de ascending triangle aan het bewegen is, boven de 100MA en de 200MA. De prijs heeft na de forsere daling mooi support gevonden op het equilibrium (midden) van de range, in combinatie met het 618 fibonacci retracement level. Van daaruit zijn we weer voorzichtig omhoog gaan trenden.

Bitcoin koers lagere timeframes
Bron: TradingView

De kans is groot dat wanneer we op korte termijn resistance gaan ondervinden van de fibonacci retracement levels we opnieuw een beweging omlaag krijgen. Deze zal waarschijnlijk richting de recente lows zijn op 9377 dollar en het equilibrium van de range. Het is belangrijk dat we daar support gaan vinden, om de marktstructuur te kunnen behouden.

Bitcoin koers lagere timeframes
Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, we zijn nog altijd bullish op Bitcoin. Indien we op korte termijn een serieuze move omhoog willen maken is het van belang dat we de trendlijn van de ascending triangle behouden. Doen we dat niet, gaan we mogelijk richting de low van de range bewegen op 8542 dollar en dat zou kunnen betekenen dat een verdere beweging omhoog in ieder geval langer gaat duren.

Wil je meer van dit soort analyses en voorspellingen? Volg ons dan op Twitter door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN