Op blockchain gebaseerde Facebook-rivaal Voice wordt op 4 juli gelanceerd

De CEO van Voice, de op blockchain gebaseerde Facebook-rivaal, heeft aangekondigd dat de lanceringsdatum van het project naar 4 juli (de Amerikaanse onafhankelijkheidsdag) is verplaatst.

Dit is veel eerder dan verwacht en de timing kan bijna niet beter, aangezien er de laatste tijd veel discussies zijn ontstaan over het censuurbeleid van verschillende social media-platforms. Zo werden verschillende tweets van de Amerikaanse president Donald Trump onlangs zelfs gecensureerd door Twitter.

President Trump reageerde vervolgens op het markeren van zijn tweets door te verklaren dat een dergelijke stap inbreuk maakte op zijn vrijheid van meningsuiting. Hij voegde eraan toe dat hij als president niet zou toestaan ​​dat een dergelijke ‘censuur’ voortduurt.

Hij tweette het volgende:

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1265427539008380928

Voice wordt gelanceerd op Amerikaanse onafhankelijkheidsdag

Salah Zalatimo, de CEO van Voice, tweette de plannen om de lancering naar voren te halen en haalde de dringende noodzaak aan om social media weer in de handen van het volk te brengen. Hij tweette:

“Ik kwam eerder dit jaar bij Voice om een social en publicatie-ervaring op te bouwen. We hadden dit najaar naar een grote onthulling toegewerkt. Maar we kunnen gewoon niet langer wachten. We moeten NU socials terugnemen van de big tech bedrijven. Dus we hebben gedaan wat startups doen. We draaiden het roer om en besloten om ons platform op 4 juli voor lezers te openen. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen publiceren of deelnemen. Registratie blijft op aanvraag tot 15 augustus, wanneer gebruikers kunnen beginnen met hun vrienden uit te nodigen.”

1xbit

Wat is Voice?

Block.one lanceerde het platform na aankoop van het domein voor $30 miljoen. De prijs is de hoogste die ooit voor een domeinnaam is betaald. Het bedrijf heeft vervolgens naar verluidt $100 miljoen uitgegeven aan de ontwikkeling van het platform.

Voice positioneert zichzelf als een getokeniseerde versie van op advertentie-inkomsten gebaseerde platforms zoals Facebook. Gebruikers zouden in plaats daarvan worden beloond met tokens voor “het creëren, verspreiden en ontdekken van content”. Het wil tevens transparantie en authenticiteit bevorderen. Het bedrijf zei het volgende hierover:

“In een post-truth-tijdperk, waarin verkeerde informatie alles is wat we kennen, hebben we een platform nodig om transparantie en authenticiteit te versterken. Een plek waar de waarheid ons vooruit zal helpen. Zeg hallo tegen Voice.”

Voice is echter niet het eerste tokenized sociale netwerk of nieuwsuitwisselingsplatform dat is gemaakt. We hebben al platforms zoals Steemit, Coil en Minds, die er allemaal aan voorafgegaan zijn.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!