Ripple wordt nu gebruikt door 350 financiële instellingen

Het betalingsnetwerk van Ripple is uitgebreid en wordt nu gebruikt door (naar schatting) 350 financiële instellingen wereldwijd. Dit heeft een senior executive van het bedrijf in San Francisco onthuld.

In een interview op 22 mei met het Indiase advocatenkantoor Nishith Desai Associates beweerde Navin Gupta, de algemeen directeur van de startup voor de regio Zuid-Azië, het Midden-Oosten en Noord-Afrika, dat Ripple sinds vorig jaar ongeveer 50 partners had toegevoegd.

Hij zei het volgende:

“We zijn één van de grootste blockchain-bedrijven ter wereld, die in productie is. We hebben ongeveer 350 financiële instellingen die onze technologie elke dag gebruiken.”

Ripple onthulde uitgebreide uitbreidingsplannen in december, in een poging om SWIFT te evenaren als een manier om geld over grenzen te verplaatsen. Brad Garlinghouse, CEO van de startup, zei dat het zijn doel is om zijn klantenbestand tegen 2020 met 30-40% te laten groeien.

Op de lijst van Ripple-partners staat Moneygram, het op één na grootste geldtransferbedrijf ter wereld. Ripple kocht afgelopen zomer een belang in Moneygram en het bedrijf gebruikt nu Ripple’s cryptocurrency, XRP, voor 15% van zijn transfers naar Mexico.

1xbit

Desai zei dat de impact van Ripple op wereldwijde overmakingsdiensten te vergelijken is met de impact die de komst van email had op de brievenpost. Hij benadrukte het gebrek aan transactiebevestiging en de hoge kosten van overdrachten kenmerkend zijn voor traditionele diensten.

“We willen dat geld verandert zoals informatie dat tegenwoordig doet”, zei hij.

De technologie van Ripple maakt een transactie tussen twee banken in 30-60 seconden mogelijk, in tegenstelling tot dagen, zei Desai. Dit gebeurt “door blockchain te gebruiken, transparantie te creëren, fouten tot bijna nul te reduceren en ervoor te zorgen dat transacties snel en zeker zijn”, voegde hij eraan toe.

Ripple wint hierdoor snel aan terrein ten opzichte van betalingsreuzen, zoals UBS en PayPal. In februari werd het als enige cryptocurrency-bedrijf opgenomen in een lijst van de top 100 grensoverschrijdende betalingsproviders door FXC Intelligence, een financiële gegevensprovider.

Maar er is nog een lange weg te gaan als Ripple SWIFT wil evenaren. Ongeveer 10.000 financiële instellingen van de wereld gebruiken SWIFT. Op dit gebied komt Ripple dus nog niet in de buurt van SWIFT, echter het is een stap in de goede richting.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!