Alibaba blockchain

Celsius Network heeft $1 miljard aan cryptocurrency-deposito’s ontvangen

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Het gedecentraliseerde leen-/uitleenplatform Celsius Network heeft een nieuwe mijlpaal behaald. Het platform heeft namelijk, sinds de lancering in 2018, een totaal van $1 miljard aan cryptocurrency-deposito’s ontvangen. Dit volgens een persbericht van het project.

Het platform beweert dat het 80% van zijn totale inkomsten aan zijn gebruikers retourneert en tot nu toe $17 miljoen heeft betaald aan rentebeloningen aan houders van cryptocurrency, waarvan $12 miljoen in Bitcoin (BTC) en $3 miljoen in zijn eigen CEL token.

De groei van het platform ging in de afgelopen maanden erg hard, ondanks de COVID-19-pandemie. In maart van dit jaar beweerde Alex Cashinsky, CEO van Celsius, dat hun platform het eerste grote cryptocurrency-uitleenplatform was dat winstgevend is geworden.

Om zijn gebruikersbestand verder uit te breiden, onthulde Celsius Network vorige maand dat het ondersteuning voor tokenized gold toevoegt. Het platform zal in de toekomst ook andere tokenized commodities toevoegen.

1xbit

Het on-banken van mensen

Omdat veel blockchain- en cryptocurrency-projecten gericht zijn op het gebruik van technologie om bankdiensten aan de niet-bankiers te brengen, werkt Celsius aan het on-banken van mensen en een beter alternatief te bieden – een die wordt aangedreven door cryptocurrencies. Mashinsky zei het volgende:

“We kijken uit naar de dag dat miljarden mensen de verouderde traditionele banken achter zich laten en ervoor kiezen om met Celsius te bankieren. We hebben bewezen dat we de macht terug kunnen brengen naar de mensen.”

Mashinsky merkte op dat de app bedoeld was voor individuen die traditionele finance de rug toekeren “vanwege ras, geslacht, kredietscore of baanstatus”, om meer te verdienen dan ze anders zouden kunnen met meer geaccepteerde middelen.

Eerder vandaag plaatsten wij nog een artikel over een nieuw onderzoek vanuit de Amerikaanse Federal Reserve over digitale valuta’s vanuit centrale banken (CBDC). In dit rapport werd duidelijk dat zij denken dat CBDC’s commerciële banken ooit zouden kunnen vervangen, maar dat het risico’s met zich mee brengt. 

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN