Ik weet wie Satoshi Nakamoto is, aldus Ted Nelson

Sinds het bestaan van Bitcoin (BTC) heeft de grootste cryptocurrency aanzienlijke rendementen behaald en hebben verschillende bekende handelaren, waaronder Paul Tudor Jones, bekendgemaakt dat ze in Bitcoin hebben geïnvesteerd. Echter is het voor de meeste cryptocurrency investeerders nog altijd maar de vraag wie nou eigenlijk de Bitcoin uitvinder Satoshi Nakamoto is.

Er zijn verschillende personen in de cryptocurrency industrie die hebben beweerd dat ze weten wie Satoshi Nakamoto is. Zo sugereerde John McAfee, oprichter van het computer- en netwerkbeveiligingsbedrijf McAfee, bijvoorbeeld dat hij weet wie Satoshi is. Ook zei hij dat Bitcoin is ontwikkeld door een groep personen in plaats van één persoon.

Technologie-expert, socioloog en filosoof Ted Nelson heeft nu in een interview met Forbes ook aangegeven te weten wie Satoshi Nakamoto is en wijst naar Shinichi Mochizuki. Shinichi is afgestudeerd aan het Princeton en wiskundige. Daarnaast was hij de salutatorian van zijn klas, wat betekent dat hij de op één na hoogste afgestudeerde van de hele afstudeerklas was.

Sinds 2013 beweert Nelson al dat Mochizuki de echte Satoshi Nakamoto is en zijn gedachten zijn nog steeds niet veranderd. Hij zei:

Spreekt hij goed Engels? Reken maar! … Zoals ik al eerder in video’s zei, kijkt iedereen onder de straatlantaarns naar beroemde cryptografen. Hij is een genie op Newton-niveau wat wiskunde betreft. Seminars worden gehouden over zijn werk, maar hij bezoekt ze niet eens.

Zie hieronder Nelson zijn video van 2013:

Hij is ervan overtuigd dat het het werk is van een enkele persoon. Hij stelt:

‘Het moest door één persoon worden gedaan. Dat die ene persoon een buitengewoon grondige en werklustige persoon moest zijn omdat de stukjes Bitcoin zo goed geïntegreerd zijn. ”

Zoals ik eerder al in de video zei “iedereen kijkt naar beroemde cryptografen”. “Shinichi Mochizuki is een genie op Newton-niveau wat wiskunde betreft”, zei Nelson over Mochizuki.

Nelson zegt ook dat Mochizuki en Nakamoto zich op dezelfde manier gedragen. In 2012 introduceerde Mochizuki een getaltheorie dat hij had ontwikkeld, waarbij hij zich concentreerde op een wiskundige theorie die bekend staat als het ABC-vermoeden. Hij gebruikte ook zijn echte naam voor het werk. Nelson legt uit:

“Er werd hem gevraagd er een lezing over te geven en hij weigerde. In plaats daarvan liep hij gewoon op zijn tenen weg en zei dat hij er niets meer over te zeggen had, net zoals hij in 2011 deed nadat hij de wereld Bitcoin had gegeven.”

Hoewel Nelson niet helemaal kan bewijzen dat Mochizuki Nakamoto is, gelooft hij er wel enorm in met al zijn uitgezochte werk. Hij voegde er nog het volgende aan toe:

“Mijn conclusie dat Satoshi en Mochizuki-san hetzelfde zijn, is consistent, plausibel en, geloof ik, overtuigend,” zei Nelson aan het einde van de video en voegde “san” toe aan de Japanse naam.

Eerder vorige maand plaatsten wij nog een artikel over een video van een bekend YouTube-kanaal, Barely Sociable. De video, genaamd “Unmasking Satoshi Nakamoto”, ging dieper in op de geschiedenis van Bitcoin (BTC), de voorgestelde hard fork van BitcoinXT, Blockstream en wie Satoshi Nakamoto zou kunnen zijn. Uit deze video kwam naar voren dat Adam Back, CEO van Blockstream, de meest waarschijnlijke kandidaat is.

Wie Satoshi echt is, is dus nog niet echt bewezen en wellicht moet dat ook wel zo blijven. Wat denken jullie? Willen jullie wel weten wie Satoshi Nakamoto echt is? Laat het ons weten op onze socials!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!