Bitcoin koers: welke kant gaan we op?

De Bitcoin (BTC) koers liet zich gisteren van zijn sterke kant zien en steeg in één dag tijd met meer dan $400 dollar. Op het moment van schrijven beweegt de Bitcoin koers rond de $9.600 en het duurt nog maar even voordat de maandelijkse ‘candle close’ zal plaatsvinden. Verschillende analisten beweren dat deze afsluiting wellicht doorslaggevend zal zijn in welke richting de prijs verder zal gaan bewegen.

Cryptocurrency analist Parabolic Thies, ook bekend als KingThies, plaatste een grafiek waarop te zien is dat Bitcoin momenteel in een dalend trendkanaal zit. Echter geeft hij aan dat als Bitcoin boven de maandelijkse ‘candle close’ weet te sluiten, dit een bullish teken voor de ‘bulls’ is.

“Het lijkt erop dat #Bitcoin op het punt staat uit te breken uit het dalend trendkanaal, dat sinds begin 2018 een einde heeft gemaakt aan de rally’s naar het huidige prijsniveau. Een maandelijkse ‘candle close’ boven dit punt zou ongelooflijk belangrijk zijn voor de bulls.”

Bitcoin koers ziet er bullish uit op lange termijn

Cryptocurrency analist Davethewave zei onlangs dat de Bitcoin koers op korte termijn wellicht een correctie zal krijgen, maar dat de koers op lange termijn super bullish uitziet. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) (indicator voor de wekelijkse chart van Bitcoin) staat er volgens hem goed voor. Dit zal uiteindelijk voor een nieuwe beweging omhoog zorgen.

“Hoewel een correctie op korte termijn misschien op de kaarten staat, ziet de langere termijn er super bullish uit. Wekelijkse MACD goed gelegen voor de cyclische beweging in vergelijking met de vorige keer.”

BTC / USDT

We spraken ook met Daan van het Telegram kanaal BeneluxCrypto en hij zei het volgende over de Bitcoin koers:

“We houden nog steeds de volgende lijnen in de gaten. De $9250 zone en de trendline daaronder zijn belangrijke supportlevels. De diagonale trendline (resistance) hebben we vannacht proberen te doorbreken, maar vooralsnog zonder succes. We wachten nu geduldig af op de volgende move. Waarschijnlijk zal dit nog een poging zijn om de diagonale resistance te doorbreken.“

Eerder schreven we ook al een artikel over de Bitcoin prijs en of we de psychologische grens van $10.000 gaan breken. Wil jij weten hoe de bekende Nederlandse cryptocurrency analist CryptoMichaël hierover denkt? Lees dan dit artikel!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!