Google interesse in Bitcoin normaliseert, terwijl koers op jacht is om de $10.000 te doorbreken

De Bitcoin koers is de afgelopen weken vrij stabiel gebleven. Natuurlijk hebben we dips gezien onder de $9.000, echter blijven we tussen de range van $8.500 tot $10.000 handelen. De halvering heeft natuurlijk voor veel hype gezorgd en dit was ook op Google Trends duidelijk te zien.

De interesse in Bitcoin (BTC) heeft weer de niveaus bereikt die voor het laatst verschenen tijdens het herstel van de crash in maart, omdat de halvering-hype aan het vervagen is. Volgens de laatste gegevens van Google Trends is de zoekinteresse op 30 mei teruggevallen naar dezelfde positie als in medio april. Destijds steeg de BTC / USD van $6.800 naar meer dan $10.000 in de komende drie weken.

Bron: Google Trends

Google Trends laat zien dat de algemene interesse voor Bitcoin sinds de halvering op 11 mei snel is afgenomen. Dit evenement zorgde voor veel hype vooraf, echter is nu de interesse weer wat gedaald naar ‘normalere’ niveau’s.

Markten worden neutraal

Tekenen van ontwikkelingen in de markt zijn zichtbaar in tools zoals de Crypto Fear & Greed Index, die het marktsentiment meet met behulp van een mandje van factoren. De Index, die samen met de prijs van “extreme angst” naar “hebzucht” was gestegen, lijkt zich nu te stabiliseren op “neutraal” terrein.

Bron: Alternative.me

Dit toont aan dat de markten wat rustiger zijn en dat mensen minder ‘bang’ zijn om hun geld te investeren.

Gaan we de $10.000 doorbreken?

Gisteren plaatsten wij nog een korte analyse van CryptoMichaël. De bekende cryptocurrency analist gaf aan dat hij denkt dat we serieus een kans maken om verder door te stijgen. In een tweet gaf hij aan dat hij niet snap waarom verschillende analisten zich focussen op een Bitcoin prijs van $7.000. Volgens hem ziet de Bitcoin koers er goed uit en als we blijven stijgen dan acht hij de kans groot dat we een break boven de recente highs kunnen krijgen.

Hij tweette het volgende:

Ik begrijp al die calls niet van $7.000. We moeten een aantal serieuze niveaus verliezen voordat we daar aankomen. Momenteel rangen we en hebben we nog een HL gemaakt. Als we naar boven blijven stijgen, verwacht ik meer een break boven de recente highs dan naar beneden.

De kans is dus, volgens verschillende gegevens, vrij aanwezig dat de Bitcoin koers de $10.000 gaat doorbreken (géén financieel advies), maar wat denken jullie? Gaan we eindelijk de psychologische grens van $10k doorbreken? Laat het ons weten op onze socials!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!