Google Cloud sluit zich aan bij het Enterprise Validator Program van Theta Labs

Het blockchain-videostreamingnetwerk Theta Labs heeft gisteren aangekondigd dat Google Cloud zich heeft aangesloten bij het Enterprise Validator Program (EVP). Het is interessant om te vermelden dat deze samenwerking samenvalt met de lancering van Theta’s Mainnet 2.0, die gisteren gelanceerd werd.

Google Cloud en Theta Labs

Volgens de aankondiging is de techgigant het nieuwste lid van Theta’s Enterprise Validator Program geworden. Google Cloud heeft zich dus aangesloten bij bedrijven zoals blockchain-bedrijven zoals gumi, Blockchain Ventures en de toonaangevende cryptocurrency-beurs Binance.

Bron: Theta Labs

Met Theta’s EVP kunnen bedrijven transacties valideren in overeenstemming met het onderliggende consensusprotocol. In de verklaring van gisteren gaf Theta Labs aan dat Google Cloud nu de “preferred cloud provider” is.

Google Cloud Platform Marketplace

Theta-gebruikers kunnen nodes rechtstreeks vanuit Google Cloud Marketplace (GCP Marketplace) implementeren en uitvoeren. Deze feature is overigens ook al live.

Door deel te nemen aan het programma, zorgt de techgigant voor “stabiliteit, betrouwbaarheid en beveiliging in het Theta-netwerk, door middel van het Google Cloud Platform”. Dit zal resulteren in een “krachtig gedecentraliseerd microbetalingsnetwerk dat kan worden opgeschaald naar miljoenen gelijktijdige videorecensies”, legt de aankondiging uit.

Allen Day, Google Cloud Developer Advocate, zei het volgende:

“Gedistribueerde grootboektechnologie maakt nieuwe bedrijfsmodellen mogelijk die de wereldwijde digitale economie, inclusief de media- en entertainmentindustrie, mogelijk kunnen veranderen. We zijn onder de indruk van de prestaties van Theta op het gebied van blockchain-video- en gegevenslevering.”

En ging verder met:

“We kijken ernaar uit om deel te nemen als bedrijfsvalidator, en Google Cloud-infrastructuur aan te bieden ter ondersteuning van Theta’s langetermijnmissie en toekomstige groei.”

THETA.tv wordt ook beschikbaar op nieuwe Samsung smartphones

Vorige week werd bekendgemaakt dat het blockchain esports streamingplatform THETA.tv binnenkort beschikbaar zal zijn op de nieuwe smartphones van Samsung, genaamd Galaxy S20, die naar de Verenigde Staten worden verzonden.

Volgens een Medium-bericht dat op 20 mei gepubliceerd werd, zal THETA.tv worden opgenomen in de Samsung Daily-app, die ook wordt geüpgraded om de tv-service naar alle bestaande Galaxy S10-, S9-, Note10- en Note9-apparaten te brengen. Dat zal het potentiële wereldwijde bereik van Theta uitbreiden naar meer dan 75 miljoen smartphones en tablets, aldus het bericht.

Bron: Theta Network Medium

THETA.tv wordt ondersteund door de Theta-blockchain, waarmee gebruikers TFUEL-tokens kunnen verdienen tijdens het bekijken of streamen van content.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!