SatoshiQuest

Enjin introduceert blockchain-activa op Minecraft

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Minecraft, één van ‘s werelds populairste videogames, heeft een nieuwe functionaliteit waarmee spelers blockchain-activa rechtstreeks op hun servers kunnen plaatsen door middel van een open-source blockchain plug-in van Enjin, genaamd EnjinCraft.

EnjinCraft is gebouwd door gaming-startup Enjin en is een open-source blockchain-plug-in waarmee spelers activa kunnen produceren in de Minecraft Java-editie, zonder dat ze code hoeven te schrijven.

De tool werkt door het EnjinCraft-bestand neer te zetten in de map “plugins” van een speler, waar ze vervolgens kunnen beginnen met het integreren en distribueren van blockchain-activa in de vorm van tokens.

1xbit

Met het nieuwe aanbod kunnen serverhosts hun eigen gelokaliseerde Minecraft-economieën creëren door hun spelers tastbaar eigendom te geven over in-game items en valuta’s. Het stelt spelers ook in staat om hun activa veilig in peer-to-peer (P2P) -mode te verhandelen via de server of via externe chatrooms en digitale handelsplatforms zoals de Enjin Marketplace.

Enjin’s mede-oprichter en CTO, Witek Radomski, zei het volgende:

“EnjinCraft is het begin van een nieuw tijdperk voor sandbox-games. Spelers hebben nu een tastbaar aandeel in hun spelwereld en servereigenaren kunnen nieuwe soorten verslavende ervaringen creëren door merkgerelateerde verzamelobjecten en items (met schaarste en waarde) in het digitale universum te gebruiken.”

Enjin heeft ook een open-source software-ontwikkelingskit (SDK) voor Java uitgebracht, waarmee ontwikkelaars blockchain kunnen implementeren in op Java gebaseerde mobiele, desktop- of web-apps.

De plug-in is echter niet de eerste release van Enjin voor Minecraft. Het bedrijf bracht in 2013 DonationCraft, in samenwerking met Bukkit, uit. DonationCraft is nu 5,1 miljoen keer gedownload en stelt spelers in staat hun Minecraft-servers te laten groeien door een serverwebsite en een donatiewinkel te maken.

Het op gaming gerichte project is dit jaar actief geweest en heeft in februari zijn ontwikkelingsplatform op Ethereum gelanceerd. De lancering stelt mogelijk miljoenen ontwikkelaars in staat om crypto-activa in games en apps te integreren, zonder dat zij kennis over codering voor blockchain nodig hebben.

Snel cryptocurrencies kopen? Doe dat meteen op Binance en meld je dan aan door hieronder te klikken!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN