Vodafone en Energy Web (EWT) gaan samenwerken

De wereldwijde telecomgigant Vodafone is gaan samenwerken met blockchain startup Energy Web (EWT) om “miljarden” aan gedistribueerde energieopwekkende activa te verbinden via internet-of-things (IoT) en gedistribueerde grootboektechnologie (DLT).

Vodafone is een wereldleider in IoT met meer dan 100 miljoen verbindingen wereldwijd. Het nieuws lijkt tevens de Energy Web Token naar nieuwe recordhoogtes te hebben geduwd.

Bron: CoinMarketCap

Energy Web kondigde de samenwerking op 26 mei aan, waaruit bleek dat het project SIM-centrische DLT zal combineren met IoT-connectiviteit van Vodafone Business om “veilige ID’s voor energie-activa te creëren”.

Het bedrijf zei het volgende:

“Dit betekent dat hernieuwbare en gedistribueerde activa, zoals windturbines, batterijen, warmtepompen en zonnepanelen, veilig en efficiënt kunnen worden geïntegreerd met energienetten.”

Vodafone en Energy Web

De bedrijven zullen een systeem ontwikkelen dat is geïnspireerd op de manier waarop telecombedrijven mobiele telefoons veilig identificeren met behulp van simkaarten, om netwerken en gedistribueerde energiebronnen te identificeren en te volgen.

Het smart grid-systeem wordt ondersteund door Vodafone’s IoT-technologie en het gedecentraliseerde besturingssysteem Energy Web.

De Nederlandse CEO van Energy Web, Walter Kok, zei het volgende:

“We zien de convergentie van meerdere sectoren bij het tot stand brengen van de energietransitie – de energiesector natuurlijk, maar ook de auto-industrie, telecommunicatie en zelfs finance.”

Erik Brennei, directeur van Vodafone Business IoT, verklaarde:

“Naarmate het aantal gedecentraliseerde, nieuwe generatie, koolstofarme apparaten toeneemt, neemt ook de behoefte aan een veilige verbinding, ongeacht hun locatie, toe.

Deze verbinding moet eenvoudig en veilig zijn, zodat activa gemakkelijk kunnen worden aangesloten op en beheerd door energie- en communicatienetwerken over de hele wereld.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!