Weiss Ratings: “de totale voorraad van Bitcoin is hoger dan 21 miljoen”

In een recente tweet, dat bekend staat om zijn controversiële cryptocurrency-berichten, gaf Weiss Ratings aan dat crypto-beurzen hefboomwerkingen gebruiken om de indruk te wekken dat er meer dan 21 miljoen Bitcoins (BTC) zijn.

Het bedrijf tweette het volgende:

“Onpopulaire mening: Het aanbod van Bitcoin is hoger dan 21 miljoen. Beurzen maken op dezelfde manier gebruik van het bestaande aanbod van crypto-activa als banken van het aanbod van fiatgeld profiteren. De enige bescherming is om je eigen crypto te houden. Niet je sleutels, niet je crypto.”

Weiss leek het beursmodel in het algemeen te bekritiseren. Beurzen in bewaring, die ondanks de recente massale uitstroom nog steeds overweldigend populairder zijn, brengen een element van vertrouwen met zich mee dat het bedrijf als ongewenst beschouwt.

Het werkelijke verifieerbare aantal gedolven Bitcoins is momenteel 18,3 miljoen, maar niet alle zijn in omloop. Schattingen zijn bijvoorbeeld van mening dat ongeveer 4 miljoen verloren is gegaan. Sommigen schatten dit getal zelfs hoger en komen rond de 6/8 miljoen uit.

Lage reserves op beurzen

De reserves van Bitcoin voor beurzen is momenteel het laagst sinds eind 2018. De verandering in het sentiment kwam vanuit inspanningen van Bitcoin-gebruikers om mensen bewust te maken van de risico’s omtrent beurzen. Het is namelijk niet veilig om je crypto-activa op beurzen te laten staan, aangezien deze het grootste doelwit zijn voor hackers.

Bron: CryptoQuant

Tezos en Cardano superieur aan Bitcoin

De crypto-afdeling van het analysebedrijf Weiss Ratings gaf eind april aan dat Tezos (XTZ) en Cardano (ADA) superieur zijn aan Bitcoin op het gebied van technologie.

Dit zorgde er voor dat Cardano en Tezos op dit moment, volgens Weiss Ratings, de top twee blockchain-projecten op het gebied van technologie zijn.

Bron: Weiss Crypto Ratings

Zoals hierboven te zien is, heeft Weiss beide projecten als “excellent” (of in het Nederlands “uitstekend”) beoordeeld op het gebied van technologie. Cosmos en Fantom waren de enige andere twee projecten die een “uitstekende” beoordeling kregen.

Bitcoin staat op de 11e plek als het gaat om technologie. Tevens is het opvallend dat Ethereum (ETH) op de 5e plek staat en niet hoger. Beide kregen een B+ als algemeen cijfer maar moesten meerdere projecten voor zich dulden. Beide projecten kregen echter de hoogste cijfers op het gebied van “technologie / adoptie”.

Ondanks dat Weiss Ratings Tezos en Cardano de hoogste cijfer gaf op het gebied van technologie, behaalde geen van de munten de top vijf als er gekeken wordt naar de algemene beoordeling.

Bron: Weiss Crypto Ratings

Bitcoin en Ethereum stonden respectievelijk op de eerste en tweede plaats, terwijl Cardano op de zesde plaats eindigde met een cijfer van B-. Opvallend is dat IOTA de 3e plek wist te bemachtigen, gevolgd door Ripple en Litecoin. Tezos stond op de 10e plek, met een totaalcijfer van C+.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!