Bitcoin Nieuws

CryptoNL Trading Advice: waar gaat de Bitcoin koers nu heen?

Allereerst willen we CryptoNL Trading Advice bedanken voor deze Bitcoin koers analyse. Vergeet hen niet op Twitter te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Er is deze week veel gebeurd omtrent Bitcoin (BTC) en daarom hebben we weer een oude vertrouwde Bitcoin koers analyse voor jullie gemaakt. We gaan eerst kijken naar de hogere timeframes en daarna kijken we naar de kortere timeframes, om jullie zo een compleet beeld te geven over wat ons te wachten staat.

Weekgrafiek Bitcoin koers

Bron: TradingView

Op de weekgrafiek printen we momenteel een bearish candle. Daarnaast hebben we in de afgelopen twee weken niet uit de broadening wedge kunnen breken en hem ook niet geretest.

Als we vervolgens kijken naar de RSI, dan bevindt die zich momenteel in een neutraal gebied en is richting de mediaan aan het bewegen, met de EMA nog onder zich. Wanneer we onder de mediaan en EMA zouden zakken, dan zou dit geen goed teken zijn voor een eventuele koersstijging.

Daggrafiek Bitcoin koers

Bron: TradingView

Kijkende naar de daggrafiek dan zien we een mooie opwaarts kanaal. De afgelopen dagen wist de koers echter niet voorbij de mediaan te komen en heeft een bearish rejection gehad.

Momenteel traden we op de onderste trendlijn van het kanaal met een demand zone rond de $8.600 – $8.800, met de support van de drie dagen grafiek onder ons als support.

Verder is de RSI gisteren gebounced vanaf de mediaan en gaat weer richting de EMA. Deze moeten we omhoog kruisen om een eventuele koersstijging te bevestigen. De EMA’s wijzen allemaal in de richting van een stijging en 3 dagen geleden heeft er een golden cross van de EMA-100/-200 plaatsgevonden.

4-uur-grafiek

Bron: TradingView

Wanneer we de 4-uur-grafiek erbij pakken, dan ziet het er op dit moment niet naar uit dat we een flinke stijging kunnen verwachten. Gisteren zijn we onder de range (blauwe horizontale lijnen) gedoken met een bounce van de schuine trendlijn als gevolg. Maar als we goed kijken dan kan dit wel eens een bearish retest van het horizontale kanaal zijn.

Op het moment van schrijven (15.20 uur) wicken we namelijk tegen de EMA-8 en -100 aan, aan de bovenkant. Deze functioneren momenteel dus als weerstand.

Kijken we naar beneden, naar de demand zone, dan zien we daar de EMA-200 en SMA-200 liggen. Dit kan duiden op een sterk support level.

Conclusie

Zolang we de onderste schuine trendlijn niet breken, en er geen candle onder sluit op een hogere timeframe, dan acht ik de kans op een stijging redelijk aanwezig. Rond de $10.000 zullen we echter dan waarschijnlijk wel weer weerstand gaan ondervinden.

Blijf ook op de hoogte van de koersen van andere altcoins. In onze TA chat kanaal worden regelmatige technische analyses gedeeld of op aanvraag gemaakt. Vergeet ook niet om even onze nieuwe website te bezoeken www.bybitbulls.com

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN