Albania

Albanië keurt cryptowet tot nu toe goed

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Het parlement van Albanië heeft op 21 mei een wetsontwerp ondertekend dat een wettelijk kader voor cryptocurrencies vormt.

De wet “Op financiële markten gebaseerd op de technologie van gedistribueerde grootboeken” verscheen voor het eerst in oktober 2019 voor het Economisch Comité. De wet werd goedgekeurd met 88 stemmen voor, 16 tegen en 3 onthoudingen.

De nieuwe cryptowet die geïntroduceerd werd door de Albanese minister van Financiën en Economie, biedt bedrijven de mogelijkheid om licenties te krijgen voor het uitvoeren van crypto-activiteiten in het land. Afgezien van digitale tokens, wil de wet alle infrastructuur bewaken waar DLT-technologie actief is.

Denaj reageerde op het voorstel waarover uiteindelijk in het Parlement zal worden gestemd:

“Het wetsontwerp heeft tot doel de voorwaarden voor vergunningverlening, de uitoefening van de activiteiten van marktdeelnemers en effectenbeurzen en het toezicht daarop te reguleren. Daarnaast is ontwerp er om misbruik op de markt te voorkomen, waar zware boetes worden opgelegd aan iedereen die de wet overtreedt.”

Bron: Cointelegraph

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN