Steem hardfork

Nieuwe Steem hardfork gaat beslag leggen op munten van mensen die zich verzetten

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Verschillende gebruikers van de Steemit (STEEM) blockchain-applicatie gaan 23,6 miljoen STEEM verliezen, ter waarde van $5 miljoen, in een aanstaande hardfork, die gepland staat voor 20 mei.

Justin Sun en Steem

In december 2019 kocht de CEO van Tron, Justin Sun, het Steemit-blogplatform en in februari 2020 nam hij controversieel het Steem-blockchainplatform over. De upgrade zal diegenen straffen die zich verzetten tegen zijn vijandige overname.

Steem is een blockchain, terwijl Steemit een blog-toepassing is die op deze blockchain draait. Sun kocht de applicatie, maar gebruikte ook een grote voorraad Steem-munten, en de kracht van andere beurzen, om ook het blockchain-platform over te nemen. Toen dit gebeurde, bouwde de doorgewinterde Steem-gemeenschap hun eigen blockchain om naar te ontsnappen, genaamd Hive.

De Steem-blockchain wordt uitgevoerd met behulp van een gedelegeerd proof-of-stake (DPoS) -model, waarbij gebruikers kiezen wie ze willen helpen het netwerk draaiende te houden, door hun eigen munten te delegeren aan wat bekend staat als een getuige. Als genoeg mensen een getuige steunen, kan diegene nieuwe blokken in de blockchain creëren en het netwerk upgraden.

Steem hardfork zal $5 miljoen in beslag nemen

Volgens de huidige Steemit-getuigengroep Triple A, zoals gerapporteerd in Joindy, zal de hardfork 0.23, die morgen plaats gaat vinden, beslag leggen op de accounts die volgens Sun een ​​”directe bedreiging” vormen voor de Steem-blockchain.

Triple A vertelde Joindy:

“Accountbeslag is gepland voor accounts die een directe bedreiging vormen voor de Steem-blockchain of zullen beslag leggen op legitieme activa van Steem-houders. Dit werd beoordeeld als een onmisbare maatregel om de netwerkstabiliteit en gebruikersomgeving van Steem te verbeteren.”

Op 18 mei lekte het volgende screenshot van iemand die in Steem werkte. Het toont een lijst met accounts die worden geliquideerd (verbannen en waarvan het geld wordt verwijderd) in de komende upgrade. Onder die namen zijn enkele van de originele Steem-getuigen, van voordat Sun het netwerk overnam.

Bron: Andrew Chaney Twitter

Een belangrijke Steem-stakeholder, die zijn geld bij de upgrade gaat verliezen, genaamd Dan Hensley, zei het volgende tegen Decrypt:

“Als Justin denkt dat hij hiermee wegkomt, heeft hij de verkeerde persoon in de maling genomen.”

Triple A beweert dat de accounts die inbeslaggenomen gaan worden afkomstig zijn van mensen die:

“Gebruikers publiekelijk aanvallen, persoonlijke informatie verzamelen en met moord dreigen.”

Ze beschuldigen hen er ook van nepnieuws te verspreiden en de netwerkstabiliteit te schaden.

Maar velen in de Steem-gemeenschap weerleggen deze beweringen en zien ze als onderdeel van een PR-inspanning van Justin Sun en zijn vrienden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN