Ripple

Japanse geldautomaten staan op het punt om XRP te integreren

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Er is zojuist bekend geworden dat Japanse geldautomaten op het punt staan om XRP aan te gaan bieden, met behulp van SBI Holdings. Dit volgens een artikel dat vandaag op Live Bitcoin News verscheen.

SBI Holdings, een financiële dienstverleningsgroep gevestigd in Japan en tevens een partner en investeerder in Ripple, heeft dit onlangs aangekondigd. Leidinggevenden gaven aan dat zij MoneyTap, de afwikkelingsoplossing van Ripple, zullen gaan inzetten via geldautomaten die worden beheerd door centrale banken in Japan. Dit biedt, volgens hen, klanten meer mogelijkheden om cryptocurrency uit te geven en te gebruiken, ongeacht met wie ze bankieren.

Money Tap werd in de tweede helft van 2019 geïntroduceerd voor zowel iOS- als Android-telefoons. Met het systeem kunnen gebruikers QR-codes scannen met hun telefoons, zodat ze direct geld van en naar andere partijen kunnen ontvangen en verzenden.

Bovendien zegt SBI Holdings dat hierdoor ook de kosten voor het draaien van geldautomaten worden verlaagd. Het managementteam zei het volgende:

“Momenteel heeft elke bank een geldautomaat met een eigen bank-app, maar met een gemeenschappelijke web-app kan dezelfde geldautomaat worden gebruikt als een eigen, gezamenlijk beheerde, multi-bank-geldautomaat.”

SBI maakt sinds eind 2019 al gebruik van Ripple’s XRP voor overmakingen, terwijl Sygnum (een digitale vermogensbank) onlangs plannen heeft onthuld om XRP-ondersteuning toe te voegen, waardoor haar klanten de valuta kunnen bezitten, verhandelen en verkopen.

Mathias Imbach, mede-oprichter van Sygnum, legde uit dat zij erg geïntrigeerd waren door Ripple, gezien zijn omvang en wereldwijde schaal. Hij legde uit dat ongeveer 300 afzonderlijke banken en financiële ondernemingen, om de één of andere reden, Ripple gebruiken en dat de valuta landen mogelijk samen kan brengen op het gebied van een enkel digitaal activum.

Hij zei het volgende:

“De XRP-gebaseerde oplossingen van het bedrijf pakken de pijnpunten van de snelgroeiende wereldwijde markt voor overboekingsdiensten van $700 miljard aan.”

Ripple in het nieuws

Onlangs heeft het Bitcoin Manipulation Abtatement LLC een rechtszaak aangespannen tegen cryptocurrency-gigant Ripple. De rechtszaak beweert dat Ripple investeerders zijn misleid met de verkoop van XRP.

Ripple heeft tevens bekendgemaakt dat de ‘verwijderbare accountfunctie’ goedgekeurd en toegevoegd is aan het XRP grootboekplatform. Deze nieuwe functie werd ingebracht toen de meerderheid (80% van de validatoren) voor de functie had gestemd.

De in Verenigde Arabische Emiraten gevestigde RAKBANK heeft de uitbreiding van RAKMoney Transfer (RMT) -diensten bekendgemaakt met behulp van Ripple’s blockchain technologie. Het doel is om gebruikers de mogelijkheid te bieden om binnen 24 uur geld over te schrijven tussen de in Bangladesh gevestigde Bank Asia en RAKBank.

Vorige week is ook bekend geworden dat Ripple een leenaanbod aan het opzetten is. Ripple zou leningen voor werkkapitaal verstrekken aan klanten van RippleNet en is daarnaast op zoek naar een directeur productbeheer voor zijn leningdivisie. 

De VP of product bij Ripple, Craig DeWitt, heeft aangegeven dat hij overweegt om een, door XRP aangedreven, e-commerce betalingsplatform te lanceren. Craig zei verder dat het platform gemakkelijk te integreren is op elke website die cryptocurrency wil accepteren.

Wil je traden in cryptocurrencies op een Nederlandse beurs, maar heb je nog geen account op Bitcoinmeester? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen. Je kan ons ook volgen op Telegram om op de hoogte te blijven van alle updates.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN