Meerderheid van Telegram (TON) investeerders kiezen voor 72% terugbetaling

Het welbekende, op privacy gerichte berichtenplatform, Telegram, heeft zich op 12 mei definitief teruggetrokken uit het Telegram Open Network (TON) blockchain project. Dit bericht komt kort na het nieuws dat het bedrijf de lancering heeft uitgesteld. Ook loopt er een langlopende juridische strijd met de Amerikaanse toezichthouders

In eerste instantie bood Telegram investeerders 2 opties;

  1. Een onmiddellijke terugbetaling van 72%.
  2. 110% terugbetaling in april 2021.

Uit een rapport van Forbes Rusland op 16 mei, blijkt dat de meerderheid van de investeerders heeft gekozen voor een terugbetaling van 72%.

Er gaan geruchten rond dat één van de grootste TON-investeerders, Disruptive Era Fund, heeft gezegd dat meer dan 80% van de fondsinvesteerders zich terug zal trekken uit het project en voor de 72% optie kiest. Naar verluidt heeft Disruptive Era Fund, meer dan $70 miljoen geïnvesteerd. Echter vertelde een woordvoerder van de fonds dat de beslissingen nog niet geheel definitief zijn.

1xbit

Een aantal andere TON-investeerders hebben ook gekozen voor een onmiddellijke terugbetaling. Egor Vinogradov, CEO van Sun Crypto Management, zei naar verluidt dat iedereen in zijn kring heeft besloten om voor de 72% te gaan.

Daarnaast hebben sommige investeerders hun terugbetaling zelfs al ontvangen. Anatoly Knyazev uitvoerend directeur van de Investeringsmaatschappij Exante, heeft naar verluidt al de 72% investering terugbetaald gekregen.

Schuld van de Amerikaanse toezichthouders

Oprichter Pavel Durov van Telegram en TON, gaf aan dat de diepgewortelde strijd met Amerikaanse toezichthouders hier de reden van was. In dit artikel legt hij uit waarom.

Bron: Cointelegraph

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!