Binance BitMEX

700.000 gebruikers opgelicht voor meer dan 1 miljard aan Bitcoin en andere cryptocurrencies

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Een nieuwe crypto-oplichting dat lijkt op de beruchte PlusToken is voor de rechter gebracht. Het zou hierbij gaan om WOTOKEN, dat naar verluidt, meer dan 700.000 gebruikers heeft opgelicht. Het project heeft meer dan $1 miljard aan Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies buit gemaakt.

Het proces tegen de zes beklaagden van WOTOKEN begon op 14 mei, volgens Chinese rapporten die deze week verschenen.

Rond augustus 2018 kwamen de autoriteiten voor het eerst achter het WOTOKEN project en de rechtbank hield de zes verantwoordelijk voor het organiseren en uitvoeren van multi-level marketing (MLM) -activiteiten.

WOTOKEN beweerde dat investeerders via een online cryptocurrency wallet automatisch en snel winst zouden genereren, zonder de tussenkomst van het project. Dit lijkt exact op het PlusToken project, dat ook uit China kwam. Volgens een adviseur van Coindesk, Dovey Wan, is één van de belangrijkste criminelen die betrokken is bij WoToken, ook de belangrijkste oplichter van PlusToken.

Meer dan 46.000 Bitcoin gestolen

In de periode van juli 2018 tot oktober 2019 hebben 715.249 mensen zich op het platform geregistreerd. De investeringen die WOTOKEN ontving waren 46.000 aan Bitcoin, 2 miljoen ethers, 292.000 litecoins, 56.000 Bitcoin Cash, 684.000 EOS en nog andere grote hoeveelheden cryptocurrencies.

Het rapport kwam uit op een totaal opgehaalde bedrag van 7,769 miljard yuan, ongeveer 1,1 miljard dollar.

PlusToken

PlusToken werd in medio 2018 gecreëerd en beloofde een hoog rendement op beleggingsrendementen met verschillende kortingspercentages. Begin 2019 beweerde het project meer dan 10 miljoen leden te hebben. Het project bleek achteraf een ponzi-scheme te zijn.

Het project heeft hierom ondertussen de beruchte titel verdiend van één van ‘s werelds grootste ponzi-schemes ooit. Hoewel nog steeds operationeel, ontvingen de Chinese operators naar schatting $3 miljard aan Bitcoin en Ethereum (ETH) van onwetende investeerders die PlusToken-munten kochten.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN