Bitcoin analyse

Bitcoin’s correlatie met aandelen is aanzienlijk afgenomen

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De correlatie tussen Bitcoin (BTC) en aandelenindex S&P 500 is aanzienlijk afgenomen. Dit betekent dat de twee activaklassen niet langer in dezelfde richting bewegen.

Correlatie wordt uitgedrukt als een getal tussen +1 en -1. +1 geeft een absoluut positieve correlatie aan tussen twee activa, wat betekent dat ze altijd samen in dezelfde richting bewegen. -1 geeft een totale negatieve correlatie aan, wat betekent dat twee activa altijd in tegengestelde richting van elkaar bewegen.

De correlatie tussen Bitcoin en S&P 500, gemeten via BTC/USD op Coinbase en S&P 500 futures, heeft een dieptepunt van twee maanden bereikt. De huidige correlatie tussen de twee activaklassen is 0,15, wat betekent dat deze bijna te verwaarlozen is. Ongeveer een maand geleden, op 16 april, was de correlatie nog 0,53.

Bron: The Block Research

Een correlatie van bijna nul tussen twee activa geeft aan dat er geen relatie tussen hen is of dat ze niet in dezelfde richting bewegen. Het hebben van twee laag gecorreleerde of niet-gecorreleerde activa in een portefeuille helpt de algehele volatiliteit te verlagen.

Jim Cramer is bullish op aandelen

Jim Cramer, gastheer van Mad Money op CNBC, voormalige hedgefondsbeheerder en mede-oprichter van TheStreet.com, zegt echter dat het hoog tijd is om aandelen te gaan kopen. Hij beweerde dit omdat er tijdens de laatste handelssessies een brede uitverkoop op de markt was.

Jim Cramer heeft gezegd dat de huidige recessie verschillende mogelijkheden biedt om aandelen te kopen. Dit komt omdat de Dow Jones Industrial Average (DJIA) met ongeveer 516 punten daalde tot 23.247,97 punten (2,17%). De Nasdaq Composite daalde met 1,55% en de S&P 500 daalde met ongeveer 1,7%.

De markten zijn de afgelopen twee opeenvolgende handelssessies in negatief gebied geraakt. Dit heeft wellicht Cramer ertoe gezet om zijn voorspelling uit te spreken.

De bears kwamen in actie vanwege grote zorgen vanuit beleggers. De Amerikaanse Federal Reserve stopte echter zout in de wonden. Bronnen zeggen dat de Fed-voorzitter Jerome Powell zorgen over de Amerikaanse economie heeft uitgesproken. Powell had al aangegeven dat de economie verdere steun van de Fed nodig had.

Cramer zei het volgende:

“Dit soort uitverkoop duurt meestal ongeveer drie dagen. Deze is gisteren begonnen. Ik durf te wedden dat de dingen morgen rond 14.30 uur beginnen te verbeteren. Dat is het moment waarop de beste bijeenkomsten beginnen. Het begint met de voedselvoorraden en de drugsvoorraden.”

Cramer ging verder met:

“Als het niet om 14.30 uur begint, wacht dan tot vrijdag. Dan kunt u langzaam beginnen met het kopen van uw favoriete aandelen in de Cramer COVID-index, omdat dit het soort namen zijn die u nog steeds, in tijden van zwakte, met vertrouwen kunt kopen.”

De Cramer COVID-index bestaat uit blue-chip-aandelen die het op dit moment goed doen. De index daalde gisteren met ongeveer 0,5%. Cramer vertelde verder waarom hij de index heeft gemaakt. Hij legde het als volgt uit:

“U wilt aandelen die kunnen gedijen in een wereld die er veel uitziet als vandaag, want dat is de wereld waarin we leven. Dat is waarom ik de Cramer COVID-Index heb gemaakt.”

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens 10% Commission Kickback Rate van ons. ðŸš€

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN